29 de novembre de 2020 29/11/20

Cullera advertix d'un repunt del tabaquisme entre els jóvens

Cullera advertix d'un repunt del tabaquisme entre els jóvens - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Cullera advertix d'un repunt del tabaquisme entre els jóvens - (foto 2)

  La celebració del Dia Internacional sense Fum deixa unes xifres més que preocupants amb el repunt del tabaquisme. Així ho han advertit este matí des del Centre de Salut de Cullera i la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives (UPCCA) de l'ajuntament, que detecten un increment de l'addicció especialment entre els  adolescents.

  No és una qüestió fútil. El tabaquisme ha tornat a dades prèvies a la Llei Antitabac i se situa en nivells de 1997, alerten. Estimen que prop del 34 % de la població fuma. Això representa quasi sis punts més que en 2007, moment en què es complien dos anys de l'aprovació de la norma que restringix el consum d'esta substància addictiva.

  La falta de conscienciació sobre els perjudicis del tabac es troba entre les principals causes del repunt, ja que les noves generacions no estan prou sensibilitzades sobre les conseqüències del consum.

  A més, els professionals sanitaris i de prevenció del municipi alerten sobre el cigarret electrònic, les conseqüències del qual per a la salut són nefastes. En eixe sentit, responsabilitzen la indústria d'influir sobre les noves generacions per a continuar prolongant el consum.

  Estand informatiu

  Amb motiu d'esta jornada mundial de conscienciació, la UPCCA de Cullera i el Centre de Salut han instal·lat hui al matí un estand informatiu en el mercat ambulant dels dijous. Professionals sanitaris i de la prevenció han informat la ciutadania sobre les conseqüències del consum de tabac.

  S'ha pres la tensió als qui s'han acostat fins al punt informatiu i se'ls ha proporcionat informació sobre els efectes nocius del tabac. També se'ls ha orientat sobre com deixar de fumar i les diferents opcions que s'oferixen des del municipi. Així mateix, se'ls ha obsequiat amb productes saludables com ara fruites.

  L'estand ha comptat amb animació i també amb una crida d'atenció sobre el cost econòmic de fumar. I és que un consum mitjà de 25 cigarrets al dia suposa una despesa  anual de 1.928 euros a l'any per persona, el que en una dècada representa 19.277 euros.

  La iniciativa s'ha impulsat per part de les regidories de Drogodependències i Sanitat, dirigides en funcions per Francesca Ortiz i Pere Manuel, respectivament.

  Pujar