11 d’agost de 2020 11/8/20

Més de 80 voluntaris vigilaran la Serra de Crevillent aquest estiu per a previndre incendis

Més de 80 voluntaris vigilaran la Serra de Crevillent aquest estiu per a previndre incendis - (foto 1)
  • El voluntariat mediambiental organitzat per la Regidoria de Medi Ambient i set entitats i clubs esportius de Crevillent va començar aquest dimecres i es desenvoluparà al llarg de juliol i agost

MÉS FOTOS
Més de 80 voluntaris vigilaran la Serra de Crevillent aquest estiu per a previndre incendis - (foto 2)
Més de 80 voluntaris vigilaran la Serra de Crevillent aquest estiu per a previndre incendis - (foto 3)

La Regidoria de Medi Ambient i set entitats i clubs esportius de la localitat han organitzat com cada any un voluntariat mediambiental estival amb l'objectiu de preservar l'entorn i previndre incendis en la serra de Crevillent. Aquest Programa de Vigilància Ambiental, que va començar dimecres passat 1 de juliol, es desenvoluparà per zones com “Els Anouers”,  “El Catí” o “la Vella”. 

Les labors de vigilància es duran a terme de dilluns a diumenge al llarg de juliol i agost per part de 86 voluntaris pertanyents al Club Ciclista Jaume el Barbut, Club Ciclista Crevillent, Centre Excursionista de Crevillent, Club Esportiu de Caça la Totovía, Assemblea Creu Roja Crevillent, Club Atletisme Marathón i Protecció Civil, els qui vetlaran per la prevenció dels incendis forestals, el bon ús dels paratges naturals i la protecció del patrimoni mediambiental de la localitat.

En aquesta ocasió el programa es desenvoluparà seguint les normes marcades per les autoritats en matèria de prevenció enfront del Covid-19 i amb les mesures sanitàries i de protecció oportunes. A aquest efecte, la regidora de Medi Ambient Estefanía Salinas Peral indica que s'ha dotat als voluntaris i voluntàries de màscares, guants i gel hidroalcohòlic, i se'ls entregarà també samarretes, gorres i motxilles per al desenvolupament de la seua labor de vigilància (es podrà identificar als voluntaris mitjançant roba de color caqui).

Estefanía Salinas Peral informa que des de la seua regidoria s'ha sol·licitat a la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica una subvenció de 8.000 euros per a cobrir les despeses derivades de l'alimentació, equipament, manteniment de vehicles i assegurances d'accidents i responsabilitat civil, entre altres.

Pujar