31 de març de 2020 31/3/20

Presentació del número 21 la Revista del Vinalopó a la Casa de Cultura de Crevillent

Presentació del número 21 la Revista del Vinalopó a la Casa de Cultura de Crevillent - (foto 1)
  • La publicació compta amb un dossier dedicat a les construccions de pedra en sec i dos articles d'autors crevillentins

Ahir, 28 de novembre, es va procedir a la presentació a Crevillent del número 21 de la Revista del Vinalopó, editat pel Centre d’Estudis Locals del Vinalopó, a la Casa Municipal de Cultura José Candela Lledó.

La publicació compta en este volum amb la presència de dos articles d'autors crevillentins: “Pedra seca i explotació d’algeps a la serra de Crevillent” de Daniel Belmonte Mas, F. Javier Molina i Ana Satorre i “Els altres Crevillents. Un exemple de repetició toponímica d’origen romà” de Vicent-Josep Pérez i Navarro.

La presentació va estar a càrrec de Inmaculada Garrigós, coordinadora de la publicació, i compta amb un dossier dedicat a les construccions de pedra en sec, un art que el 28 de novembre de 2018 es va declarar Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la UNESCO

Les construccions realitzades amb aquesta tècnica de construcció ancestral a Crevillent que es recullen en aquest volum són les barraques associades a l'explotació d'algeps, existint un total de 17 barraques en el municipi, concentrades en quatre zones.

Pujar