17 de gener de 2021 17/1/21

Manuel Penalva: "El PP va preferir gastar els diners en projectes per a exaltar el seu ego personal, com en el cas de l'obelisc"

Manuel Penalva: "El PP va preferir gastar els diners en projectes per a exaltar el seu ego personal, com en el cas de l'obelisc" - (foto 1)
  • El regidor d'Urbanisme i primer tinent d'alcalde de Crevillent afirma, davant les crítiques del Partit Popular, que la rehabilitació integral del Parc Nou era inajornable, després de 24 anys sense actuacions per part del PP

El projecte d'obres de rehabilitació del Parc Nou respon a una necessitat ja inajornable, no es pot esperar més per a actuar de manera integral sobre aquest espai a la vista que en 24 anys de govern del Partit Popular les actuacions que es van dur a terme en aquest espai van ser mínimes. Mai han tingut la suficient valentia per a afrontar un projecte tan ambiciós com el que ahir es va aprovar en el ple.

El Parc Nou és el major espai verd dins del nucli urbà i el major lloc d'esplai per als seus habitants i el PP, amb Cèsar August Asencio al capdavant, va preferir, excepte escasses excepcions, dur a terme projectes per a enaltir el seu ego personal com és el cas de l'obelisc, que en el seu moment deien que anava a ser un reclam turístic per a Crevillent, i l'única cosa que ha causat des de la seua inauguració ha sigut problemes i situacions de perill, però en res ha beneficiat al poble de Crevillent i als seus ciutadans.

Durant els governs del PP tan sols va haver-hi un únic intent de reforma del Parc Nou, allà per l'any 1998 o 1999 quan es va posar en marxa la primera Escola Taller a Crevillent, subvencionada per l'INEM, i que es va limitar a la construcció de la tanca perimetral que van dur a terme els alumnes amb la direcció dels professionals i professors adscrits a aquesta, així com la renovació de l'enllumenat i del reg per aspersió. I ja l'en aquells dies alcalde i ara portaveu adjunt del PP, el Sr. Asencio, va prendre consciència que era necessària una actuació integral sobre el Parc Nou. D'això fa ja més de 20 anys, però va quedar en això, en res, com uns altres dels seus projectes estrela com el balneari en la zona del pantà.

I quan per fi es va decidir a actuar l'anterior govern del PP, va presentar a la Diputació com a obra a realitzar dins del Pla d'Obres i Serveis per a 2019 la construcció d'una piscina en al Parc Nou, a més de puntuals actuacions en la resta del  parc de mer manteniment i poc més, on pretenia gastar-se aqueix mateix milió d'euros que ara critica. El Govern del Canvi presenta un projecte real de rehabilitació del parc amb l'objectiu de procurar a la ciutadania un lloc d'esplai i de tranquil·litat, respectant i millorant el pulmó verd de Crevillent, i sense una piscina dins del parc i la massiva concentració de gent que això suposa.

El Partit Popular s'oposa al projecte perquè resulta desmesurat gastar un milió d'euros en la rehabilitació del Parc Nou, després de gastar-se 600.000 en un obelisc totalment inservible. No obstant això, estem davant una infraestructura nova en la seua pràctica totalitat, més funcional, accessible i més humana. Es farà un parc pràcticament nou, fent honor al nom que se li va donar en el seu moment, per la qual cosa no s'explica com el Sr. Asencio té l'atreviment d'acusar aquest govern de balafiar un milió d'euros, després de veure aquest projecte, i després de les seues molt qüestionades actuacions.

Amb aquest projecte, a més, es procedirà a una renovació integral de l'estany que suposarà una actuació important d'impermeabilització i una ampliació amb major superfície d'aigua, procurant dotar al parc de l'esplendor que va tindre en els primers anys i que només recordem els que ja tenim una edat. El Partit Popular, que va estar en el govern durant 24 anys, mai va tindre la intenció de rehabilitar l'estany.

A més, el Sr. Asencio haurà d'explicar-li als ciutadans de Crevillent què haguera fet, d'haver sigut alcalde en l'actualitat, amb la inclusió del projecte d'una piscina al parc que van presentar en el Pla d'Obres i Serveis per a 2019 de la Diputació i quina haguera fet amb els més de 400.000 euros que aporta la Diputació en aquest Pla bianual, potser hauria deixat perdre aqueixa subvenció i hauria hipotecat a Crevillent sense projecte algun subvencionat per la Diputació durant 2 anys?

Pujar