30 de març de 2020 30/3/20

L'Arxiu Municipal de Crevillent rep una donació de fotografies antigues i retalls de premsa

L'Arxiu Municipal de Crevillent rep una donació de fotografies antigues i retalls de premsa - (foto 1)
  • Joaquín Pérez Galipienso entrega a l'Arxiu Municipal un centenar d’imatges realitzades a Crevillent entre els anys 1960 i 1973

MÉS FOTOS
L'Arxiu Municipal de Crevillent rep una donació de fotografies antigues i retalls de premsa - (foto 2)
L'Arxiu Municipal de Crevillent rep una donació de fotografies antigues i retalls de premsa - (foto 3)
L'Arxiu Municipal de Crevillent rep una donació de fotografies antigues i retalls de premsa - (foto 4)
L'Arxiu Municipal de Crevillent rep una donació de fotografies antigues i retalls de premsa - (foto 5)
L'Arxiu Municipal de Crevillent rep una donació de fotografies antigues i retalls de premsa - (foto 6)

Dijous passat, 24 d'octubre, es va signar el conveni de donació de fotografies i retalls de premsa, entre Joaquín Pérez Galipienso i l'Ajuntament de Crevillent per a la seua conservació en l'Arxiu Municipal “Clara Campoamor”. Es tracta d'un centenar de fotografies realitzades entre 1960 i 1973, corresponents a diferents aspectes de la vida crevillentina, tals com les festes de Moros i Cristians en els seus inicis o la primera trobada entre Crevillent i Fontenay Le-Comte en 1968, amb motiu de la signatura de l'agermanament entre les localitats.

Les fotografies també reflecteixen diferents moments de l'execució d'obres públiques per part de l'Ajuntament, com per exemple, els treballs de desmuntatge de la Plaça Doctor Mas Candela per a la construcció de l'edifici de Correus i Telègrafs. Imatges sobre la instal·lació del clavegueram en l'Avinguda de Madrid o l'elevació d'una planta del Mercat d’Abastos venen a completar els projectes d'aquestes obres depositats en l'Arxiu Municipal.

D'altra banda, aquesta donació inclou retallades de premsa, en gran part corresponents a notícies relatives a Crevillent publicades en el diari Informació en 1968. A través d'aquestes publicacions podem acostar-nos als esdeveniments més importants de la nostra localitat recollits en la premsa del moment, com l'homenatge rendit per la Penya Madridista Il·licitana a l'empresari crevillentí, Antonio Pérez Adsuar, en un acte en el qual van actuar el grup Cantores Alfombras Imperial i la Banda Unió Musical.

Estos retalls inclouen també algunes visites de personatges il·lustres a la nostra localitat, com la del Subdirector General de Belles arts al Museu Monogràfic Mariano Benlliure o la celebració de la III Exposició Industrial de Crevillent, així com projectes de caràcter públic, com la creació d'un Parc Municipal en els terrenys pertanyents a l'empresa Hilaturas Mas Candela, adquirits per l'Ajuntament, juntament amb la Casa del Parc, construïda per Sr. Pascual Mas Mas. Precisament, l'actual govern municipal ha presentat un nou projecte de reforma i adequació d'aquest pulmó que constitueix el Parc Municipal.

Com a curiositats, els documents donats recullen esdeveniments de caràcter internacional, com els ocorreguts al maig de 1968 a França, i que van afectar el viatge de la delegació crevillentina a aquest país, o l'horari anual dels metges i practicants locals. L'Ajuntament agraeix molt sincerament aquesta donació al funcionari jubilat Joaquín Pérez Galipienso, ja que tant les fotografies com les retallades de premsa venen a engrossir el fons fotogràfic del nostre Arxiu Municipal, que sens dubte, ens ajudarà a completar el coneixement del nostre passat més recent a través de les imatges.

Pujar