12 d’agost de 2020 12/8/20

L'art envaeix els carrers de Crevillent

L'art envaeix els carrers de Crevillent - (foto 1)
  • L'exposició d'obres impreses sobre lones “Cadáver Exquisito” organitzada per la ACC i l'Ajuntament de Crevillent s'exhibirà en la via pública del 17 de juliol al 3 de setembre dins de la iniciativa “Art al carrer”

MÉS FOTOS
L'art envaeix els carrers de Crevillent - (foto 2)

La iniciativa “Art al carrer”, organitzada per la “Asociación Creadores de Crevillente” i l'Ajuntament, arriba a Crevillent aquest divendres, 17 de juliol, amb l'objectiu de portar l'art a la via pública. Enguany ho fa amb una exposició d'obres impreses sobre lones denominada “Cadàver exquisit”, nom amb el qual els surrealistes batejaven les seues obres quan treballaven de manera cooperativa.

A partir de demà, i fins al 3 de setembre, es podran veure les obres en diferents punts de la localitat com la Casa Municipal de Cultura, l'Agència de Desenvolupament Local, l'Ajuntament o el Passeig Fontenay, entre altres. Segons indica la directora de la Casa de Cultura, Ana Satorre, al principi estava previst realitzar aquesta activitat en les instal·lacions municipals, però a causa de la pandèmia es va decidir finalment portar-la al carrer, posant tots els mitjans necessaris per a la seua realització.

Quant a la temàtica de l'exposició, des de la ACC comenten que han volgut fer “alguna cosa semblant al que feien els artistes surrealistes”. “Es començava dibuixant en la part superior d'un full en blanc, que després ocultaven doblegant bé el paper, però deixant visibles uns traços perquè el següent participant poguera continuar el dibuix i repetir l'operació, passant-lo dels uns als altres. Quan finalment es desdoblegava el paper, el que tenien davant ells era una creació cooperativa, fruit de l'atzar i de l'inesperat, que superava en originalitat a la imaginació individual dels seus participants” expliquen.

D'aquesta forma un dels artistes de l'associació va triar a cegues el tema del Cadàver d'entre diverses opcions: el cinema; i a partir d'aqueixa idea va crear la seua obr. A partir d'ací, es va iniciar una cadena en la qual cada nou participant només comptava amb l'obra que li arribava de l'anterior artista com a testimoni per a interpretar i construir la seua pròpia, desconeixent el tema original.

Des de Cultura informen que es podrà escanejar amb el telèfon mòbil el codi QR en cadascuna de les lones, proporcionant així informació de l'autor i el secret millor guardat de l'artista: la connexió amb l'obra anterior. Donada la varietat de disciplines artístiques integrades en la ACC, aquesta proposta es materialitza amb una riquesa inèdita en el seu conjunt: ceràmica, dansa, escultura, imatge digital, poemes, cinematografia, pintures, relats, etc.

El regidor de Cultura, Jesús Ruiz, ha afegit que per a facilitar el recorregut s'ha confeccionat un mapa de localització amb la ubicació d'aquestes obres i l'ordre correcte a seguir en la seua visita que es podrà recollir a la Casa Municipal de Cultura i al Centre Jove. A més, tant l'edil de Cultura com la directora de la Casa de Cultura han aprofitat la presentació d'aquest esdeveniment per a convidar a tots els crevillentins i crevillentines a gaudir d'aquesta activitat innovadora oberta a tots els públics, que trau l'art als carrers fent-ho accessible a tota la població.

Pujar