12 d’agost de 2020 12/8/20

L'alcalde demana responsabilitat i prudència a la població crevillentina en la tornada als carrers

L'alcalde demana responsabilitat i prudència a la població crevillentina en la tornada als carrers - (foto 1)
  • José Manuel Penalva agraeix a la ciutadania tot l'esforç realitzat durant el confinament i ressalta la importància de complir les normes i recomanacions sanitàries en les fases de desescalada per a no “fer un pas endarrere”

L'alcalde José Manuel Penalva s'ha dirigit als crevillentins i crevillentines per a agrair-los tot l'esforç realitzat durant el confinament i demanar-los que actuen amb prudència i responsabilitat enfront de les diferents fases de desconfinament.

“Som conscients de l'esforç i les setmanes que han hagut d'estar confinats a casa sense poder eixir a prendre el sol, l'aire fresc, mantindre relacions socials… Per això entenem que en els primers dies d'alleujament del confinament la ciutadania haja eixit en multitud al carrer. La majoria de persones ha complit i respectat les normes, la qual cosa ha contribuït a evitar el col·lapse sanitari en el nostre departament” comenta Penalva.

No obstant això, durant els últims dies s'ha detectat una relaxació en el seguiment de les normes establides a l'hora d'eixir al carrer, observant-se grups de persones que, malgrat les prohibicions, queden per a passejar i fer exercici junts; xiquets, adults i persones majors passejant fora de la seua franja horària; o la utilització de bancs i espais públics per a reunir-se, entre altres, exposant-se a sancions per incompliment.

Encara que sapiem que cada setmana que passa podem entrar en una nova fase de desescalada, no hem d'avançar-nos ni flexibilitzar prematurament les mesures de desconfinament -comenta l'alcalde- ja que correríem el risc de desfer el caminat. És important en aquests moments la prudència i anar pas a pas amb seguretat, el virus segueix entre nosaltres i l'emergència sanitària encara no ha acabat, afig.

Segons José Manuel Penalva, s'ha fet cas de manera majoritària a les recomanacions sanitàries, element que ha sigut determinant per a la consecució d'uns índexs baixos d'infecció per coronavirus en el Departament de Salut d'Elx-Crevillent, i gràcies a això es podrà entrar en les fases 1, 2 i 3 més prompte que tard, abans fins i tot que altres zones del país. “Ara més que mai apel·le a la responsabilitat i al compliment de les normes que emanen de les autoritats sanitàries per a eixir al carrer i per a l'ús dels espais públics, fins i tot a l'hora de comprar en els nostres comerços. Seguir les recomanacions quant al distanciament social, la utilització de màscares o extremar la higiene, són un factor clau per a la prevenció. Hem de continuar protegint-nos i protegint als altres”.

L'alcalde ha informat que des de l'Ajuntament s'estan adoptant mesures de diversa índole, entre les quals es troben el tancament al trànsit de diversos carrers per a facilitar l'ús d'aquests espais amb la deguda seguretat o la distribució de mascaretes, la qual s'està realitzant progressivament i arribarà a tota la ciutadania. A més, destaca el gran esforç que s'està realitzant des de la institució per a mantindre degudament informada a la població crevillentina.

“Sabem que reactivar l'economia és fonamental, la gent necessita treballar i que arriben ingressos a casa, i la salut i la vida són també fonamentals, per això hem de compatibilitzar aquestes dues qüestions i per a això és necessari la responsabilitat de tots i cadascun de nosaltres. Som conscients de les dificultats que els xicotets comerços de la localitat estan tenint per a reactivar els seus negocis en aquests moments, però encara així, espere la seua comprensió perquè he de demanar-los un esforç més, i és que extremen les degudes precaucions en la seua atenció al públic per a impedir els contagis” afirma José Manuel Penalva.

“Gràcies novament al poble de Crevillent que en general està tenint un comportament exemplar. Ara hem de continuar amb aqueixa exemplaritat, demostrant que la desescalada progressiva es pot fer amb absoluta seguretat per a les persones i, d'aquesta forma, la reactivació econòmica arribarà també al més prompte possible” conclou l'alcalde crevillentí.

Especial Coronavirus a Castelló, Valencia y Alacant

Especial Coronavirus a Castelló, Valencia y AlacantEntrar en el especial
Pujar