1 de juny de 2020 1/6/20

L'Ajuntament sol·licita la paralització de les obres a la serra de Crevillent fins que s'informe del que s’està fent

L'Ajuntament sol·licita la paralització de les obres a la serra de Crevillent fins que s'informe del que s’està fent - (foto 1)
  • L'alcalde de Crevillent, José Manuel Penalva, i l'edil de Medi Ambient, Estefanía Salinas Peral, visiten els camins en els quals s'està actuant i demanen informació sobre les obres

MÉS FOTOS
L'Ajuntament sol·licita la paralització de les obres a la serra de Crevillent fins que s'informe del que s’està fent - (foto 2)
L'Ajuntament sol·licita la paralització de les obres a la serra de Crevillent fins que s'informe del que s’està fent - (foto 3)

L'alcalde de Crevillent, José Manuel Penalva, i la regidora de Medi Ambient i Lluita Contra el Canvi Climàtic, Estefanía Salinas, s'han desplaçat aquest matí fins a la serra per a comprovar les obres que s'estan duent a terme en diversos camins d'accés a la serra alta de Crevillent.

Des de l'Ajuntament han contactat amb els responsables d'aquestes actuacions, efectuades per l'empresa Tragsa, per a sol·licitar informació sobre les obres ja que -segons comenta José Manuel Penalva- l'Ajuntament no havia rebut cap notificació sobre l'inici ni cap explicació sobre els treballs que s’estan executant.

Segons la Conselleria, aquestes obres de desbrossament en la pujada a La Vella, una vegada passada la Costera del Catí, i en La Venda s'emmarquen dins del Pla de Prevenció d'Incendis Forestals amb la finalitat de minimitzar el nombre d'incendis i els danys que se’n deriven.

Pel que sembla, dins de les actuacions que es contemplen en aquest pla està l'habilitació dels vials que fan de tallafocs, la neteja de matolls i la consolidació dels sòls i el manteniment de les vies de comunicació per a facilitar el treball en els actuacions d'extinció, entre altres.

No obstant això, l'alcalde de Crevillent ha sol·licitat al Director General de Prevenció d'Incendis, Diego Marín, la paralització de les actuacions fins a mantindre una reunió informativa amb el director de les obres, que, segons assegura Marín, visitarà el municipi a principis de la setmana que ve per a reunir-se amb el servei tècnic municipal.

José Manuel Penalva i Estefanía Salinas han pogut comprovar in situ les tasques de desbrossament i adequació de camins. “Ens preocupa la forma en la qual s'està realitzant el desbrossament; no obstant això, és una qüestió tècnica i haurem d'esperar a la setmana vinent perquè ens l’aclarisquen” comenta l'alcalde.

La regidora de Medi Ambient entén l'alarma dels crevillentins causada per aquests treballs, però afirma que caldrà esperar fins a aclarir si aquestes accions són les adequades o no en la lluita i prevenció contra els incendis a la serra de Crevillent i per a conéixer l'impacte sobre les zones d'actuació.

Pujar