21 de gener de 2021 21/1/21

L'Ajuntament es reuneix amb la Conselleria de Medi Ambient per a abordar les obres a la serra de Crevillent

L'Ajuntament es reuneix amb la Conselleria de Medi Ambient per a abordar les obres a la serra de Crevillent - (foto 1)
  • L'alcalde i l'edil de Medi Ambient de Crevillent acorden amb la Conselleria el canvi del sistema de desbrossament i la paralització de la formigonada i sol·liciten que es tinga en compte el seu impacte mediambiental

MÉS FOTOS
L'Ajuntament es reuneix amb la Conselleria de Medi Ambient per a abordar les obres a la serra de Crevillent - (foto 2)
L'Ajuntament es reuneix amb la Conselleria de Medi Ambient per a abordar les obres a la serra de Crevillent - (foto 3)

Ahir, dilluns 2 de març, l'Ajuntament va rebre la visita de la delegació encarregada les obres que s'estan duent a terme a diverses zones de la serra de Crevillent. Aquesta delegació estava composta pel Director General de Prevenció d'Incendis, el Director de l'Obra de la Conselleria de Medi Ambient, dos responsables de l'empresa TRAGSA i el Cap d'Agents Mediambientals de la localitat.

Els assistents van informar la Corporació que aquestes actuacions corresponen a un programa de restauració i adequació de camins en matèria de prevenció d'incendis forestals. L'alcalde de Crevillent, per part seua, va considerar que encara que és necessari actuar per a previndre els incendis a la serra crevillentina, s'ha de tindre en compte l'impacte mediambiental i la implantació dels mètodes menys perjudicials per a l'ecosistema.

Davant d’aquestes peticions, la Conselleria va acordar canviar el sistema de desbrossament a un altre de menys nociu. Quant a la formigonada dels camins en diverses zones de la serra, el Consistori ha sol·licitat la seua paralització i ha demanat a la Conselleria que, prèviament a aquesta actuació, se li remeta els plànols a l'Ajuntament per al seu estudi i valoració.

En aquesta reunió, l'alcalde de Crevillent, José Manuel Penalva, i la regidora de Medi Ambient, Estefanía Salinas Peral, van mostrar sense cap mena d'objecció el malestar del Govern municipal, i més en concret de la Regidoria de Medi Ambient, ja que, com es va informar la setmana passada, l'Ajuntament no havia rebut cap notificació prèvia a l'inici d'aquestes obres.

El Director General de Prevenció d'Incendis Diego Marín va admetre ràpidament l'error comés per Conselleria i va afirmar que l'Ajuntament tenia dret a conéixer de primera mà totes les actuacions que s'havien de realitzar, no ara que ja han començat, sinó amb anterioritat a aquest inici. Davant d’aquest fet, Marín va emetre les disculpes oportunes i es va excusar per la falta de comunicació.

Després de finalitzar la trobada, tota la delegació, juntament amb l'alcalde i la regidora de Medi Ambient, van visitar el lloc de les obres. Allí, sobre el terreny, Estefanía Salinas i José Manuel Penalva van aprofitar per a traslladar tots els dubtes i preguntes sorgides des del dimecres passat, dia en què, a través d'un veí de Crevillent, l'edil de Medi Ambient va obtindre les primeres notícies de les obres als camins.

Pujar