26 d’octubre de 2020 26/10/20

L'Ajuntament demana responsabilitat en l'accés als col·legis de Crevillent

L'Ajuntament demana responsabilitat en l'accés als col·legis de Crevillent - (foto 1)
  • S'ha convocat una reunió amb la comunitat educativa per a dilluns que ve per a establir nous protocols després de detectar aglomeracions en les entrades i eixides dels centres escolars durant la primera setmana lectiva

MÉS FOTOS
L'Ajuntament demana responsabilitat en l'accés als col·legis de Crevillent - (foto 2)

Aquesta setmana, i després de sis mesos sense classe, els xiquets i xiquetes de Crevillent s'han incorporat als seus respectius col·legis en una tornada al col·le inusual. El Pla d'Incorporació progressiva traçat per les directores i directors dels centres educatius i l'Ajuntament de Crevillent per a l'alumnat d'Educació Infantil i Primària i els protocols establits pels col·legis com els horaris d'entrada escalonada i la crida a mantindre la distància de seguretat no han sigut suficients per a evitar la formació d'aglomeracions en l'accés i eixida dels centres escolars.

Des de l'Ajuntament expressen la seua preocupació per aquests fets produïts i lamenten que de res serveix l'esforç que la comunitat educativa està realitzant si no es compleixen les mesures de distanciament social en tapar les entrades i eixides romanent en els voltants del centre. Davant aquesta situació s'ha convocat una reunió per a dilluns que ve a la qual acudiran l'alcalde de Crevillent, José Manuel Penalva, els regidors d'Educació, Jesús Ruiz, i de Protecció Ciutadana i Emergències, Josep Candela, els directors i directores dels centres educatius i el cap de la Policia Local, per a avaluar i adoptar decisions de reorganització de cara als pròxims dies.

Sobre la taula es posaran noves mesures com la modificació i ampliació dels horaris d'accés, la instal·lació i difusió de cartelleria informativa, l'obertura de les portes dels centres amb una major antelació o la possibilitat de tallar el trànsit rodat en alguns dels carrers adjacents. 

Des de l'Ajuntament apel·len a la responsabilitat dels pares, mares i tutors de l'alumnat. Així ho ha expressat l'alcalde: “És comprensible l'expectació generada per el retorn al col·le dels més xicotets i xicotetes. Comprenem, perquè la gran majoria hem sigut pares i mares, que és reconfortant veure la il·lusió amb què els xiquets i xiquetes entren al col·le, sobretot els primers dies, però hem d'entendre que estem davant una situació excepcional i hem de valorar els riscos que suposa mantindre's en els voltants dels centres. És un sacrifici per a molts renunciar a eixos moments d'entrada al col·legi, però val la pena eixe sacrifici si amb això contribuïm a minorar els riscos de propagació del virus”.

Pujar