elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament de Crevillent esbrossa les rambles del nucli urbà i té previst realitzar dues actuacions més abans i després de l'estiu

L'Ajuntament de Crevillent esbrossa les rambles del nucli urbà i té previst realitzar dues actuacions més abans i després de l'estiu
  • El passat 30 de gener es van iniciar els treballs de sanejament, s’ha començat pel Barranc Sendra i es continuarà per Rambla Castelar

  • Entre els objectius hi ha el control d'espècies invasores i la reducció del risc d'inundacions i incendis

MÉS FOTOS
L'Ajuntament de Crevillent esbrossa les rambles del nucli urbà i té previst realitzar dues actuacions més abans i després de l'estiu - (foto 2)

L'Ajuntament de Crevillent va iniciar dilluns passat, 30 de gener, els treballs de desbrossament de diferents rambles del nucli urbà. Les tasques van començar al Barranc Sendra, situat en l'entrada al municipi per Elx. Una vegada finalitzats aquests treballs es procedirà al sanejament de la Rambla Castelar, que se situa a l'eixida cap a Albatera.

Aquests treballs s'han dut a terme a causa de diversos motius: la generació de molèsties al trànsit, el control d'espècies invasores, en concret de la canya (Arundo donax), i la reducció del risc d'inundacions i incendis. Al mateix temps, i per aquests motius, es realitzaran dues actuacions de manteniment més al llarg de l'any, abans i després de l'època estival. Aquestes últimes es faran de manera selectiva i afavoriran les espècies autòctones de rambles, barrancs i ribera, com poden ser el baladre (Nerium oleander) o el tamarit (Tamarix sp), entre d’altres.

La regidora de Medi Ambient i Lluita contra el Canvi Climàtic, Estefanía Salinas, indica que “des que va entrar el govern del canvi, en la rambla situada en l'entrada per Elx (Barranc Sendra), és la segona vegada que s'actua. La primera va ser al febrer del 2020 i cal aclarir que prèviament no s'havia sanejat mai. Des d'aquesta Corporació continuarem apostant pel manteniment de rambles urbanes, com vam fer poc després d'entrar, i realitzarem sanejaments de manera semestral, és a dir, dues vegades a l'any”.

Aquestes actuacions també estan sent realitzades per l'Ajuntament de Crevillent, prèvia comunicació a la Confederació Hidrogràfica del Segura (CHS), ja que aquest organisme delega aquest tipus d’actuacions en l'Entitat Local quan les rambles discórreguen per zona urbana, mitjançant un conveni amb la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP). La CHS indica les condicions que s'han de complir, com són la retirada dels residus generats o la limitació d'usar productes químics, entre d’altres.

Cal destacar que, a més de mantindre espècies més concordes amb aquests llits d'aigua temporal, s'estan gestionant des de l'Ajuntament, en col·laboració amb la CHS, altres projectes de control de la canya per a evitar-ne el rebrot i la propagació.

Finalment, aquestes mesures contribueixen al Pla Municipal 2030 de treballar pel compliment dels diferents Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) que es troben en el marc de l'Agenda 2030. En aquest cas en concret, amb el ODS 15, que es fonamenta a gestionar de manera sostenible els boscos, lluitar contra la desertificació, detindre i invertir la degradació de les terres i detindre la pèrdua de la biodiversitat.

Pujar