elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament concedeix prop de 170.000 euros a autònoms afectats per la COVID-19

L'Ajuntament concedeix prop de 170.000 euros a autònoms afectats per la COVID-19
  • Al voltant de 200 autònoms, reben les ajudes municipals destinades per a pal·liar la crisi ocasionada per la Covid-19

L'ajuntament de Crevillent, a través de la regidoria d'Economia Sostenible i d'Oportunitats, va destinar una partida de mig milió d'euros per a ajudes a autònoms que es van veure afectats per la crisi sanitària ocasionada per la Covid-19 l'any 2020.

A l'àrea d'Economia sostenible, van arribar 251 sol·licituds d'aquestes ajudes, de les quals es van resoldre favorablement un total de 202, sent rebutjades o denegades 49 sol·licituds, per no complir amb els requisits que es demanaven en les bases, com per exemple: tindre la llicència d'activitat, justificant de despeses, estar al corrent en seguretat social i hisenda o perquè s'havien sol·licitat fora de termini.

A aquestes ajudes, cal afegir-li, la  línia d'ajudes que va disposar Diputació i que es va gestionar també a través d'aquesta mateixa regidoria. Aquesta línia era de 96.827 €. Aquesta ajuda, va ser sol·licitada per 62 autònoms i pimes, de les quals 47 van ser resoltes favorablement.

També recordar que ja s'està ajudant al sector hostaler local amb la supressió de la taxa per ocupació de via pública per a aquest any 2021, els últims tres trimestres de 2020 i el primer trimestre de 2022.

Cal indicar, que alguns dels autònoms als quals se'ls ha concedit ajudes, s'han pogut beneficiar diverses d'elles, ja que quan van ser redactades les bases d'ajudes municipals per a pal·liar els efectes de la Covid-19, es va tindre molt en compte, que les ajudes no foren incompatibles entre elles.

En paraules de la regidora de l'àrea, Estefanía Salinas Peral: “Enguany que recentment comencem, ja està sent molt dur per als nostres autònoms, especialment per a l'hostaleria, per la qual cosa estem treballant en noves mesures que els ajuden a fer més suportable aquesta situació tan greu a la qual s'enfronten. També estem a l'espera de la publicació del decret de la Generalitat, del Pla Resisteix, en el qual s'ha destinat 340 milions d'Euros per a ajudes a autònoms”. 

Pujar