11 d’agost de 2020 11/8/20

José Manuel Penalva: “No demanem passar coste el que coste, i menys a costa de la salut, però sí que se'ns informe”

José Manuel Penalva: “No demanem passar coste el que coste, i menys a costa de la salut, però sí que se'ns informe” - (foto 1)
  • L'alcalde de Crevillent recolza les declaracions del president de la Generalitat i de la consellera de Sanitat en les quals reclamen explicacions al Ministeri de Sanitat sobre els criteris a complir per a passar d'una fase a una altra en la desescalada

L'alcalde de Crevillent, José Manuel Penalva, recolza les declaracions i exigències del president de la Generalitat Ximo Puig, de la vicepresidenta del Govern valencià Mónica Oltra i de la consellera de Sanitat Ana Barceló, mitjançant les quals es demana al Ministeri de Sanitat que aclarisca les raons per les quals les àrees de salut de la Comunitat Valenciana no han passat a la següent fase, especialment el Departament de Salut Elx-Crevillent.

“És evident que no volem passar per passar, sinó que se'ns explique amb claredat i transparència quins han sigut les raons i els criteris exactes pels quals no hem passat a la Fase 1 per a saber com se'ns ha avaluat i de quina forma ho podem millorar” declara Penalva.

L'alcalde insisteix que la major part de la ciutadania de Crevillent ha respost positivament al confinament i ha seguit les instruccions sanitàries i que aquesta és una de les raons per les quals el departament compta amb uns índexs baixos de contagis i mortalitat. “Rebutge els comentaris sobre que la causa és que hi ha gent que no respecta el confinament, doncs sí que n'hi ha, però són una minoria en comparació amb tots aquells i aquelles que sí que estan respectant les indicacions, a més, a tots els municipis sempre hi ha algunes persones que no compleixen” afig José Manuel.

Una altra raó que es comenta sense cap justificació, segons José Manuel Penalva, és l'actual situació de l'Hospital General d'Elx. “Si això fora així i Crevillent estiguera condicionada al que passe en l'altre Departament d'Elx, hauríem de participar en el seu Consell de Salut per a estar al corrent de la seua situació i proposar mesures sanitàries, tal com fem en el nostre departament, o bé haurien d'unir-se els dos departaments, en cas contrari no té sentit”.

Per al primer edil de Crevillent, si el protocol per a tota la Comunitat Valenciana és el mateix, la justificació que ha donat Sanitat sobre els test no explica que el Departament de Salut Elx-Crevillent no haja passat a la Fase 1 i departaments com Torrevieja, Elda o Alcoi sí ho hagen fet.

“Són moltes les especulacions que només es poden combatre amb transparència i això és el que ha exigit aquest Ajuntament des del primer moment, per la qual cosa agraïm la transparència del Govern Valencià i en concret de la Conselleria de Sanitat amb la publicació de l'informe. No obstant això, des de l'Ajuntament de Crevillent demanem tindre una reunió amb la consellera de Sanitat per a disposar de la màxima informació i poder dur a terme, per part de la nostra administració, totes aquelles mesures complementàries que siguen necessàries” afirma Penalva.

Especial Coronavirus a Castelló, Valencia y Alacant

Especial Coronavirus a Castelló, Valencia y AlacantEntrar en el especial
Pujar