16 de juliol de 2020 16/7/20

Informació sobre les prestacions de desocupació en Crevillent

Informació sobre les prestacions de desocupació en Crevillent - (foto 1)
  • L'Ajuntament resol alguns dels dubtes més freqüents dels ciutadans i ciutadanes de Crevillent en relació a la prestació i els subsidis per desocupació

Durant els últims dies l'Ajuntament de Crevillent ha rebut nombrosos dubtes dels ciutadans i ciutadanes i, encara que no és competència d'aquesta administració, el govern municipal ha decidit aportar informació sobre les preguntes més freqüents sobre la prestació i subsidis de desocupació, un tema font de gran inquietud per part de la població crevillentina.

Després de la consulta pertinent a la Direcció Territorial de Presidència de la Generalitat Valenciana i al Labora (antic INEM) es poden anunciar les següents respostes:

1.- Les persones que han vist finalitzat el seu contracte de treball (sense provindre d'un expedient de regulació d'ocupació Temporal o ERTE) poden sol·licitar la seua prestació en línia a través de la pàgina  https://sede.sepe.gob.es/portalsede/flows/inicio, encara que els terminis per a presentar la documentació s'han interromput des del passat 16 de març). També es pot telefonar al 012, servei d'informació telefònica de Labora.

S'ha de tindre en compte que hi ha moltes persones en aquests moments utilitzant la pàgina de la GVA per a diferents gestions, per la qual cosa és possible que el sistema es col·lapse i deixe de funcionar adequadament de manera temporal. Per aquest motiu, és recomanable realitzar aquestes gestions en els moments amb menys públic, és a dir, a hores en les quals la població generalment no sol connectar-se.

2.- Si provens d'un Expedient de Regulació d'Ocupació Temporal (ERTE), és a dir, una suspensió amb caràcter temporal del contracte de treball vinculat a una empresa, no has de fer res. La pròpia empresa, a través dels seus assessors laborals, serà la que tramite la prestació.

3.- S'informa també els crevillentins i crevillentines que havien de renovar la seua prestació per desocupació o el seu subsidi per desocupació, que s'han renovat totes les prestacions de manera automàtica per un termini de dos mesos.

4.- En relació a les últimes mesures adoptades pel Govern per al col·lectiu dels autònoms, es recomana utilitzar fonts oficials i acudir al Boletín Oficial del Estado per a informar-se adequadament. Es recorda, a més, que a Crevillent existeix un gran nombre de professionals que poden ajudar en les gestions i atendre en línia o telefònicament per a resoldre els seus dubtes.

Des de l'Ajuntament posen l'accent que es deixen de moure, pel bé de tots, falses notícies mitjançant les xarxes socials en relació a prestacions i subsidis per desocupació i altres temes relacionats per expedients de regulació d'ocupació temporal  o mesures per autònoms i recomanen informar-se únicament per canals d'informació oficials.

Pujar