5 de juny de 2020 5/6/20

Igualtat presenta el programa d'activitats amb motiu del Dia Internacional de la Dona

Igualtat presenta el programa d'activitats amb motiu del Dia Internacional de la Dona - (foto 1)
  • Crevillent celebra el 8 de març amb multitud d'esdeveniments entre els quals es troben els actes “Dona desperta” i “Perfils de dona”, una marxa per la igualtat, una Jornada Feminista Ecologista i una exposició fotogràfica

La Regidoria d'Igualtat ha donat a conéixer el programa d'activitats organitzades amb l’Associació Feminista Isabel Alfonso Candela i la Policia Local amb motiu de la celebració del Dia Internacional de la Dona

Els actes programats per a enguany van començar diumenge passat amb la I Prova d'obstacles solidària i van seguir ahir amb la celebració del torneig de futbol femení “Setmana Valenta” al Camp Municipal de Futbol “Enrique Miralles”, però les activitats continuen al llarg de tot el mes i s’estendran fins i tot fins al mes d'abril.

Divendres que ve, 6 de març, es durà a terme la lectura a la porta de l'Ajuntament d'un manifest de la Federació de Municipis i Províncies en el qual s'explicarà l'origen del 8 de març i el motiu de la seua celebració i a més, es col·locarà una pancarta commemorativa.

Quant al 8 de març, la jornada començarà a les 8 hores amb l’acte “Dona desperta”, una activitat que comptarà amb una xicoteta marxa, una xocolatada i la lectura d'un manifest al Passeig Fontenay. Posteriorment, a les 9.30 partirà un autobús per a acudir a la manifestació d'Alacant. El preu del viatge  serà de 6 € i els tiquets es poden aconseguir contactant amb l'associació feminista.

El divendres 13 de març se celebrarà l'acte “Perfils de dona” on es reivindicarà la no diferenciació laboral per raó de gènere i es farà un homenatge a diverses dones crevillentines destacades en diferents gremis: treballadores, solidàries, del món de la cultura, els esports, etc.

D'altra banda, Ana Vanessa Mas, regidora d'Igualtat, ha comentat que s'ha convocat la cinquena edició de la Marxa per la igualtat que anirà des de Crevillent fins al Realengo. Com a novetat, enguany s'ha inclòs música i una classe de zumba.

Des del 9 fins al 27 de març s'impartirà un Pla de Formació de Coeducació que portarà a les escoles i els instituts formació al professorat en matèria de ciber violències en xarxes socials, un taller en els clubs esportius sobre coeducació en l'esport i un taller dirigit a qualsevol persona interessada.

A més, el dissabte 4 d'abril se celebrarà la Jornada Feminista Ecologista al CEMA Els Molins de Crevillent, un esdeveniment de gran rellevància al qual assistiran dones destacades per les seues aportacions en el feminisme com és el cas de l'activista Amelia Tiganus, reconeguda pel Ministeri en la seua lluita contra la prostitució. Durant tota la jornada s'abordaran diferents activitats i tallers sobre feminisme i ecologisme.

A partir del 6 d'abril i fins al dia 30 es podrà visitar també l'exposició “De súbdites a ciutadanes, Espanya 1965-1995” al Centre Jove “Juan Antonio Cebrián”.

Pujar