elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Un grup de voluntaris recull 25 kg de residus als voltants del pantà de Crevillent

Un grup de voluntaris recull 25 kg de residus als voltants del pantà de Crevillent
  • Es tracta d’una gran tasca ecològica de l'activitat “1 m² pel camp, els boscos i les muntanyes”, dins del PROJECTE ‘LIBERA’ amb la col·laboració de la Regidoria de Medi Ambient i Lluita Contra el Canvi Climàtic

MÉS FOTOS
Un grup de voluntaris recull 25 kg de residus als voltants del pantà de Crevillent - (foto 2)
Un grup de voluntaris recull 25 kg de residus als voltants del pantà de Crevillent - (foto 3)
Un grup de voluntaris recull 25 kg de residus als voltants del pantà de Crevillent - (foto 4)
Un grup de voluntaris recull 25 kg de residus als voltants del pantà de Crevillent - (foto 5)
Un grup de voluntaris recull 25 kg de residus als voltants del pantà de Crevillent - (foto 6)
Un grup de voluntaris recull 25 kg de residus als voltants del pantà de Crevillent - (foto 7)

Dissabte passat, 3 de desembre, es va dur a terme en els voltants de l'embassament de Crevillent, l'activitat de recollida de residus “1 m² pel camp, els boscos i les muntanyes”, que pertany al Projecte LIBERA i al qual està adherida la Regidoria de Medi Ambient.

Durant el transcurs de l'activitat, 26 voluntaris vinguts de poblacions pròximes, i fins i tot de la Comunitat Autònoma de Múrcia, van ajudar a recollir els residus que es trobaven acumulats en els límits de la carretera pròxima al pantà municipal.

La regidora de Medi Ambient, Estefanía Salinas Peral, assegura que encara que no semblava que hi havia una gran quantitat de residus, després d'una observació més minuciosa en una àrea d'uns 100 m de longitud, es van retirar un total de 25 kg de residus abandonats a la natura, i posa en valor que la majoria dels voluntaris eren joves conscienciats amb la conservació dels ecosistemes locals.

El total de residus retirat es divideix en: 11,5 kg de plàstics, envasos i llandes, 7,5 kg de botelles i trossos de vidre, 1,5 kg de paper i cartó i 4,5 kg de fracció d’altres restes, com puntes de cigarrets, màscares, un matalàs, plàstic dur, residus tèxtils, entre altres”.

Cal destacar que, encara que no es preveuen grans cúmuls de fem o abocadors il·legals, la presència de fem dispers amb nivells de degradació molt baixos pot conduir a la contaminació en l’àmbit local d'ecosistemes terrestres i aquàtics, així com danyar espècies de flora i fauna associades.

L'edil insta la ciutadania que la pròxima vegada que isquen a fer una passejada o a passar el dia en el camp, eviten tirar residus, siguen responsables i respecten el medi ambient. Així mateix, anima a participar en aquesta mena d'activitats que, malgrat no durar molt de temps (unes dues hores en aquest cas), l'impacte mediambiental és notable gràcies a la retirada dels anteriorment esmentats 25 kg de residus.

Aquesta activitat abasta tres ODS (objectius de desenvolupament sostenible) que es preveuen dins de l'Agenda 2030, el 14 (vida submarina), el 13 (accions pel clima) i el 15 (preservar la vida en ecosistemes terrestres).

Pujar