elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Gran acollida de l’exposició “Tresors de Tutankamon” en la inauguració

Gran acollida de l’exposició “Tresors de Tutankamon” en la inauguració
  • Queda oberta al públic aquesta mostra que es podrà disfrutar fins al 20 de març a la Casa de Cultura, tota una experiència immersiva en els secrets de l'Antic Egipte sense eixir de Crevillent

MÉS FOTOS
Gran acollida de l’exposició “Tresors de Tutankamon” en la inauguració - (foto 2)
Gran acollida de l’exposició “Tresors de Tutankamon” en la inauguració - (foto 3)

Ahir, 31 de febrer, a les 20.00 h. va tindre lloc la inauguració de l'exposició que porta per títol “Tresors de Tutankamon”. En l'acte van ser presents l'alcalde de Crevillent, José Manuel Penalva i el regidor de Cultura, Jesús Ruiz. Aquesta mostra està comissariada per la Fundació Sophia i coordinada per la directora de la Casa de Cultura, Ana Satorre.

A partir de hui es pot visitar, de manera totalment gratuïta, aquesta exposició única, en l'horari habitual de la Casa de Cultura, de dilluns a dissabte de 9.30 a 13.00 h. i de 17.30 a 21.00 h. A més, s'organitzaran visites guiades per als visitants que així ho demanen, els divendres i dissabtes a les 19.30 h., i durant tota la setmana es realitzaran diferents tallers i activitats per als escolars, amb finalitats didàctiques i lúdiques.

L'alcalde ha expressat durant la seua intervenció en l'acte que “és tot un orgull per a Crevillent acollir una exposició de tan alt calibre, i m'alegra profundament que per a celebrar una de les efemèrides més destacades de la ciència de l'Egiptologia, els cent anys del descobriment de la tomba de Tutankamon, puguem gaudir d'aquesta impressionant recreació en el nostre municipi”.

L'exposició es complementa amb un audiovisual que aprofundeix en el contingut de la mostra. Una de les sales ofereix informació sobre els objectes egipcis que componen, al costat d'altres elements ornamentals, el denominat “Tresoret de la Penya Negra” que actualment es troba en el Museu Arqueològic Provincial d'Alacant (MARQ). Les fotografies han sigut cedides per aquesta institució i els textos són de Marina Escolano Poveda, egiptòloga i professora de la Universitat de Liverpool.

Aquesta mostra suposa per al visitant una experiència immersiva; d'una banda, s’aprofundeix en el descobriment d'aquesta tomba gràcies a la labor de l'arqueòleg i egiptòleg Howard Carter, per una altra, s’hi poden contemplar elements del tresor trobat, reproduïts fidelment per la Fundació Sophia. Les següents sales recullen la importància del ritu funerari en la civilització egípcia, i s’hi recrea finalment la sala del sarcòfag d'aquest faraó.

Per la seua part el regidor de Cultura, Jesús Ruiz, ha manifestat que tindre aquest tipus d'exposicions en el municipi no sols l'enriqueixen culturalment, sinó que són fonamentals perquè aquelles persones amb mobilitat reduïda puguen gaudir d’exposicions de gran nivell sense eixir del municipi.

Pujar