29 de maig de 2020 29/5/20

La gota freda pot arribar a Crevillent els pròxims dies

    Este dimarts ha tingut lloc una reunió prèvia a la situació d’alerta que puga donar-se a partir d’este dimecres 11 de setembre pel nivell de preemergència per pluges que s'ha elevat a nivell Taronja. La reunió ha estat integrada per Policia Local, Protecció Civil, Oficina Tècnica Municipal, les regidories de Protecció Ciutadana, la de Serveis Públics i Alcaldia. En ella s’han abordat les possibles accions que es podran prendre a partir de com evolucione en les pròximes hores el pronòstic. Com per exemple, el tall de camins amb avingudes d’aigua o les trapes del clavegueram conflictives. També, es recomana per tant la suspensió d'aquelles activitats que es tinguen previstes celebrar a l'aire lliure. Així, des de l’Ajuntament, ja s’ha posat en contacte amb les associacions que tenen activitats en el carrer per comunicar-los que depenent de com transcórreguen les pròximes hores s’hauran d’atendre a les comunicacions oficials per si pertoca la suspensió o no. Les ordres oficials també seran comunicades a centres escolars si fora precís i també s’ha rebut comunicacions per part de Creu Roja i Guàrdia Civil.

    De moment afirma el regidor, Josep Candela, hi ha una elevada imprecisió quant a intensitat i trajectòria de la DANA (gota freda), per la qual cosa es realitzarà un seguiment de la situació conforme vaja desenvolupant-se i recorda que davant qualsevol incidència el número de telèfon per a emergències és el 112.

    També s'han remarcat alguns dels consells bàsics per a la població. Procurar estar informat de l'evolució de la situació a través dels canals oficials, com poden ser els diferents mitjans de comunicació locals i nacionals, així mateix, com de la pàgina web de l'Ajuntament i de les diferents xarxes socials tant de Protecció Civil com de Creu Roja de Crevillent. O allunyar-se de riberes, barrancs i ponts, informar-se abans d'iniciar un viatge i circular per carreteres principals o no intentar creuar llocs inundats o amb corrent d'aigua.

    Finalment des de la Regidoria s'ha informat que pròximament es posarà un servei de canals oficials en xarxes socials per a departaments com el de Policia Local per a un millor servei a la ciutadania.

    Pujar