elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Finalitza la I Jornada sobre la gestió del patrimoni cultural com a dinamitzador del territori

Finalitza la I Jornada sobre la gestió del patrimoni cultural com a dinamitzador del territori
  • Crevillent ha sigut durant tres dies el punt de referència d'aquestes jornades emmarcades dins dels Cursos d'Hivern de la UMH

MÉS FOTOS
Finalitza la I Jornada sobre la gestió del patrimoni cultural com a dinamitzador del territori - (foto 2)
Finalitza la I Jornada sobre la gestió del patrimoni cultural com a dinamitzador del territori - (foto 3)

Finalitza la “I Jornada sobre la gestió de patrimoni cultural” celebrada a la casa cultura de Crevillent gràcies a la col·laboració entre la Universitat Miguel Hernández d'Elx i l'Ajuntament de Crevillent. Sota la coordinació d'Ana Satorre, la jornada ha comptat amb la participació de tècnics i professionals de l'àmbit de la gestió del patrimoni cultural de les comarques i municipis veïns. La jornada, que es va obrir amb la intervenció dels tècnics de la UMH Matilde Baño, Marisol Coves i Roberto Prada, ha comptat amb un nodrit elenc de ponents que, des de la seua experiència professional, han permés a la vintena de persones inscrites conéixer de primera mà els diferents enfocaments i perspectives en el que concerneix a la gestió del patrimoni cultural de les nostres comarques.

Així, per a aquesta edició s'ha comptat a més amb la presència de tècnics dels museus municipals d'Asp -María Berná-, Santa Pola -Mª José Cerdà-, Puçol -Rafael Martínez i Isabel Picó, aquesta última directora del Col·legi de Puçol- i Petrer -Fernando Tendero i Fernando Portillo, aquest últim regidor de Cultura de Petrer-. Aquestes ponències es completen amb unes altres com ara les d'Immaculada Garrigós i Tonyi Perea, arqueòloga i mestra, respectivament, del Pinós; l'arqueòleg Felipe Mejías, d'Asp; el director del Cefire d'Elx, Santiago Fernández i l'assessora de plurilingüisme del mateix Cefire, Àngela Girona; Miguel Pallarés, docent i arqueòleg de Santomera i Manuel Carreres, de la càtedra Demetrio Ribes de la Universitat de València. Tancaven la jornada Ester Mas, Teresa Galipienso, Ana Satorre i Daniel Belmonte, els qui presentaven les diferents activitats desenvolupades des de l'Ajuntament de Crevillent, per a la posada en valor de la figura del paleontòleg Daniel Jiménez de Cisneros i la seua labor sobre la serra de Crevillent.

La diversitat dels ponents així com la qualitat de les seues intervencions, realitzades des de la seua pràctica professional diària, ha permés oferir als participants en el curs una visió integral dels diferents models de gestió i posada en valor del patrimoni cultural en el nostre entorn més immediat. El patrimoni industrial, l'etnogràfic i l'arqueològic i l'històric en definitiva, així com la seua relació amb la pràctica docent i el seu aprofitament didàctic i social, han sigut un dels eixos vertebradors de la jornada. Tant des de la UMH com des de l'Ajuntament de Crevillent i la seua Regidoria de Cultura, qualifiquen d'èxit la celebració d'aquesta primera jornada que obri noves perspectives a futurs projectes.

 

Pujar