elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Entrega de premis de la sèptima edició del Concurs de microcurts preventius Ima-Cine

Entrega de premis de la sèptima edició del Concurs de microcurts preventius Ima-Cine
  • Enguany han sigut 14 els curts que s'han presentat al concurs organitzat per la UPPCCA de Crevillent per a previndre les conductes addictives i educar en valors als més joves

Amb motiu del Dia Mundial sense Tabac la UPCCA, dependent de l'Àrea de Drets Socials i Desenvolupament Humà de l'Ajuntament de Crevillent, ha fet lliurament dels premis als guanyadors del Concurs Ima-Cine de micro-curts preventius i valors socials per a estudiants d'Educació Secundària.

Enguany han sigut 14 els micro-curts presentats a concurs, dividits en tres apartats: Preventiu (alcohol, Tabac, Promoció de la salut/Drogues en general i Ludopatia), Valors Socials (Violència de Gènere, Bullying, Acceptació de la diversitat) i Categoria Tècnica (Guió original, Edició i muntatge, Interpretació). Repartint un total de 10 premis diferents.

El Jurat ha estat integrat per 10 persones, (3 tècnics/as i els 7 regidors membres de la Comissió de Drets Socials). D'acord amb l'Acta del Jurat, els curts que han rebut més vots han sigut:

  • Premis Prevenció: “A la vida tries tu” de María Martínez Soler, “Tu decideixes” de Lucía de María García, “Pasa de llarg” de Màxim / Anthony
  • Premis Valors Socials: “Morir d'amor” de Josefa Rodríguez / Pepa Ibáñez, “No li dónes l'esquena a l'assetjament” d'Óscar Mas Jiménez/ Lucía Más Jiménez, “Un escaló no és res” de Carmen Sánchez Pérez, “Tu decideixes” de Lucía de María García
  • Premis Categoria Tècnica: “Tu decideixes”

El Premi Especial del Jurat ha sigut per a Ikra Saoud, de 2n d'ESO de l'IES Macià Abela per la seua valentia i sensibilitat per a transmetre sentiments, per visibilitzar i fer una anomenada a la reflexió en dos temes complicats que afecten les dones en totes les cultures.

La regidora Montserrat Pineda, presidenta del Jurat d’Ima-Cine, se sent molt satisfeta enguany per la qualitat dels treballs presentats, especialment els curts de les categories: Violència de Gènere, Diversitat funcional, Bullying i Prevenció de les addiccions, molt apropiats per a poder realitzar campanyes de conscienciació en les xarxes socials de l'ajuntament i la televisió local.

La participació en el concurs Ima-Cine és voluntària, no existeix limitació d'edat, n'hi ha prou amb estar matriculat en un institut de Crevillent en qualsevol dels nivells de l'Educació Secundària. A més brinda una eina de treball molt útil, motivadora i divertida perquè el personal docent treballe els temes transversals en les classes de tutoria. Fomenta el treball en equip i genera materials per a ser utilitzats en xarrades preventives o campanyes de conscienciació. És un programa posat en marxa pel tècnic de la UPCCA i recollit en l'oferta de programes preventius inclosos en el Pla Municipal d'Addiccions des de 2013.

Pujar