12 de juliol de 2020 12/7/20

Ecovidrio i l'Ajuntament de Crevillent fomenten el reciclatge de vidre durant les festes de Moros i Cristians 2019

Ecovidrio i l'Ajuntament de Crevillent fomenten el reciclatge de vidre durant les festes de Moros i Cristians 2019 - (foto 1)
  • S'instal·laran contenidors de vidre en els voltants de les comparses per a facilitar el reciclatge dels residus d'envasos de vidre

  • La campanya inclou diversos concursos per a incentivar a festers i aconseguir unes festes més sostenibles respecte a la gestió dels envasos de vidre

MÉS FOTOS
Ecovidrio i l'Ajuntament de Crevillent fomenten el reciclatge de vidre durant les festes de Moros i Cristians 2019 - (foto 2)

Enguany, la regidoria de Medi Ambient, juntament amb l'Associació de festes de Moros i Cristians Sant Francesc d'Assís i Ecovidrio, entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge d'envasos de vidre a Espanya i en col·laboració amb la Generalitat Valenciana, torna a posar en marxa “La Reconquesta del Vidre”, una campanya per a incentivar la conscienciació del reciclatge d'envasos de vidre durant les festes de Moros i Cristians 2019.

La iniciativa pretén inculcar als ciutadans de Crevillent i, especialment, a les comparses la importància de separar selectivament els residus d'envasos de vidre durant el transcurs de les festes. Per a això, se'ls farà lliurament d'un poal amb rodes equipats amb sistema ale-hop i s'instal·laran en el municipi contenidors retolats amb la imatge de campanya.

A més, els dies 5, 6 i 7 d'octubre, educadors ambientals informaran festers i ciutadans sobre el procés del reciclatge de vidre i dels seus beneficis ambientals. Conjuntament col·laboraran amb les comparses per a facilitar-los el reciclatge de vidre.

Enguany en “La Reconquesta del Vidre” participen una trentena de municipis de la Comunitat Valenciana, els quals competeixen per ser la població que més quilos de vidre recicla per fester en els seus contenidors assignats a la campanya. Els guanyadors rebran una ajuda econòmica per valor de 1.500 euros per a l'organització de les festes de 2020.

Així mateix, totes les comparses implicades activament en la campanya i que reciclen correctament els residus d'envasos de vidre, entraran en el sorteig d'un lot de productes envasats en vidre.

La regidora, Estefanía Salines Peral, agraeix a l'Associació de festes, i especialment a tots els festers, que enguany es puga tornar a desenvolupar aquesta campanya en totes les comparses, pels innombrables beneficis mediambientals que aporta el reciclatge de vidre.

Com a novetat, enguany es realitzaran deu promocions online en la web www.lareconquistadelvidrio.es amb preguntes sobre reciclatge d'envasos de vidre i festes de Moros i Cristians. En aquestes promocions, els participants que responguen correctament a les preguntes podran guanyar un exclusiu miniglú amb la imatge d'aquesta campanya.

Tota la informació i bases legals de la campanya, podran ser consultades en www.lareconquistadelvidrio.es.

Beneficis mediambientals del reciclatge de vidre:

El vidre que es deposita en els contenidors es recicla al 100% i s'utilitza per a la fabricació de nous envasos, de forma indefinida i sense perdre les propietats originals. Reciclant vidre evitem el creixement dels abocadors.
Reciclar vidre és un element clau en la lluita contra el canvi climàtic. En usar calcín – vidre reciclat – en la fabricació de nous envasos s'evita l'extracció de matèries primeres de la naturalesa, evitant l'erosió dels sòls i la desforestació del nostre entorn. A més, es minimitza l'emissió de CO2 en el procés de fabricació i s'estalvia energia.

Dades de reciclatge de vidre a Crevillent

Segons les últimes dades disponibles corresponents a 2018, els ciutadans de Crevillent van reciclar un total de 273.020 quilograms d'envasos de vidre. Això suposa que cada ciutadà va reciclar una mitjana de 9,4 quilograms de vidre.
Respecte a la taxa de contenerización, Crevillent se situa amb una mitjana de 191 habitants per contenidor, comptant en l'actualitat amb un total de 152 iglús per als residus d'envasos de vidre instal·lats en el municipi.

Pujar