elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Detingut per explotació laboral un empresari de Crevillent

Detingut per explotació laboral un empresari de Crevillent

  Agents de la Policia Nacional han detingut en la localitat d'Alacant a una persona de nacionalitat mexicana i 30 anys d'edat acusat d'un presumpte delicte contra els drets dels treballadors a l'ésser l'administrador únic d'una empresa establida a Crevillent (Alacant) en la qual emprava a ciutadans estrangers en situació irregular, sense contracte laboral i als quals sotmetia a extenses jornades laborals.

  La investigació ha sigut duta a terme per agents del Grup III de la UCRIF (Unitat Contra les Xarxes d'Immigració i Falsedats documentals) de la Comissaria Provincial d'Alacant, després de tindre coneixement que en una empresa industrial s'estarien emprant a persones en situació irregular i sense contracte.

  Davant tal situació, els investigadors van realitzar diverses vigilàncies discretes i intermitents en les quals van poder comprovar com aquesta empresa disposava de tres naus on treballaven entre 45 o 50 persones en dos torns.

  Una vegada van tindre la informació necessària, els agents van establir un dispositiu especial en el qual van comptar amb el suport de la Inspecció de Treball d'Alacant en el marc del Conveni subscrit entre el Ministeri d'Ús de la Seguretat Social i el Ministeri de l'Interior en la lluita contra l'ocupació irregular i el frau a la Seguretat Social. També va participar en el dispositiu la Unitat Adscrita de la Policia Nacional a la Comunitat Valenciana.

  Els agent van procedir a la inspecció del centre de treball en el qual van localitzar a un total de 24 treballadors de diferents nacionalitats repartits en les tres naus de l'empresa. D'aquests només dos estaven donats d'alta en la Seguretat Social i la resta va manifestar no tindre contracte laboral i realitzar jornades de 12 hores ininterrompudes.

  A més set d'aquests treballadors es trobaven de manera irregular a Espanya. Continuant amb la investigació els policies van descobrir que del total de treballadors de l'empresa , quasi 50, només 6 es trobaven donats d'alta i amb contracte de treball.

  Per tals fets els Inspectors de Treball van iniciar els expedients laborals sancionadors corresponent, per la seua part els agents de la Brigada d'Estrangeria van procedir a la detenció de l'administrador únic de l'empresa com a presumpte autor d'un Delicte Contra els Drets dels Treballadors instruint les Diligències policials que van ser remeses als Jutjats d'Elx.

  Pujar