elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Vox denuncia per la via penal a l'alcalde i la regidora d'Igualtat de Crevillent per posar una bandera LGTBI

Vox denuncia per la via penal a l'alcalde i la regidora d'Igualtat de Crevillent per posar una bandera LGTBI
  • El Jutjat d'Instrucció núm. 4 d'Elx ha decidit en primera instància l'arxiu i sobreseïment de la denúncia de la regidora de Vox María Gema Escolano perquè no veu cap tipus de delicte penal

L'amenaça de les dos regidores de VOX Crevillent s'ha fet realitat. María Gema Escolano, regidora del grup municipal VOX, ha denunciat per la via penal a l'alcalde de Crevillent, José Manuel Penalva, i a la regidora d'Igualtat, Ana Vanesa Mas, per la col·locació d'una bandera en defensa al col·lectiu LGTBI i Trans al balcó de l'Ajuntament amb motiu de la celebració del 28 de juny, Dia de l'Orgull LGTBI. Una denúncia que el Jutjat d'Instrucció núm. 4 d'Elx ha desestimat en primera instància per no veure cap tipus de delicte penal en els fets.

“No sols ens amenacen sinó que intenten ficar-nos a la presó per penjar una bandera que busca reivindicar els drets del col·lectiu LGTBI i la igualtat de totes les persones, estimen a qui estimen, i que, com qualsevol bandera o pancarta d'altres col·lectius, celebracions o commemoracions porta penjant-se des de fa molts anys en la façana de l'Ajuntament durant el mandat dels diferents governs i compten amb el suport de la immensa majoria de la població. A pesar que la jutgessa ha arxivat provisionalment la causa perquè no veu cap delicte pot crear precedents molt seriosos de cara a la col·locació de futures banderes” ha afirmat l'alcalde José Manuel Penalva.

Mentre que la regidora d'Igualtat, Ana Vanesa Mas, ha assenyalat que “no entenem com el grup municipal Vox i la seua regidora han presentat aquesta denúncia pel penal ni per què els molesta una bandera que no defensa una altra cosa que els drets humans i que totes les persones estimen lliurement sense haver d'estar estigmatitzades o sense haver d'anar amagant-se pels carrers com passava fa uns anys. Menys encara en un moment com aquest en el qual el col·lectiu LGTBI està patint greus atacs” ha afirmat Ana Vanesa Mas, regidora d'Igualtat.

Aquest fet, a més, posa en perill la col·locació de qualsevol tipus de bandera davant celebracions com a Moros i Cristians o Setmana Santa, així com de la resta de col·lectius i causes de caràcter social com la lluita contra el càncer, la violència de gènere, la tracta o la SIDA. Des del Govern local lamenten que aquest siga l'únic treball que està fent del grup municipal Vox, i que s'estiga destinant el sou de tres persones (les dos regidores i el seu personal eventual) per a accions que no tenen res a veure amb cap iniciativa productiva o beneficiosa per al poble de Crevillent.

Pujar