elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Crevillent i Elx visiten els treballs d'exhumació en la fossa comuna del Cementeri Vell d'Elx

Crevillent i Elx visiten els treballs d'exhumació en la fossa comuna del Cementeri Vell d'Elx
  • Visita als treballs d'exhumació en la fossa comuna del Cementeri Vell d'Elx que busquen identificar a 15 represaliats de la Guerra Civil entre els quals es troben 6 crevillentins

MÉS FOTOS
Crevillent i Elx visiten els treballs d'exhumació en la fossa comuna del Cementeri Vell d'Elx - (foto 2)
Crevillent i Elx visiten els treballs d'exhumació en la fossa comuna del Cementeri Vell d'Elx - (foto 3)

L'alcalde de Crevillent, José Manuel Penalva, i el regidor de Cultura, Jesús Ruiz, han estat aquest matí amb la regidora de Cultura d'Elx, Marga Antón, visitant els treballs d'exhumació en la fossa comuna del Cementeri Vell d'Elx al costat de diversos familiars de 6 víctimes de Crevillent que es pressuposa es troben en aquest lloc.

Amb aquestes tasques d'investigació, emmarcades dins del marc de la Llei de Memòria Històrica i subvencionades des de la Conselleria de Qualitat Democràtica, s'espera trobar les restes funeràries de 15 homes d'entre 20 i 50 anys (sis il·licitans, sis crevillentins i tres aspenses) que van ser represaliats després d'un judici sumaríssim de les autoritats franquistes entre els anys 1939 i 1940.

José Manuel Penalva ha agraït la col·laboració i coordinació amb l'Ajuntament d'Elx i tot el treball que s'està fent “per a intentar identificar als represaliats polítics i que els seus familiars puguen enterrar-los dignament”. Aquesta fossa està situada en un aljub del cementeri i s'ha utilitzat durant molt de temps d'ossera, per la qual cosa en ella se situen les restes d'altres persones mortes que no van ser reclamades per cap familiar. Una cosa que, segons Penalva, comporta que estiguem davant “un procés que serà llarg i difícil que esperem que acabe amb la identificació de totes les víctimes i el trasllat de les víctimes crevillentines al nostre cementeri si així ho desitgen les famílies”.

Segons ha explicat Jesús Ruiz, des de la Regidoria de Cultura s'ha pogut localitzar a les famílies dels sis represaliats de Crevillent, dels quals diversos d'ells han sigut presents hui en la visita a la fossa comuna. “Agraïm la implicació de la regidora de Cultura d'Elx, Marga Antón, i de la nostra tècnica de cultura, Ana Satorre, així com la col·laboració de tots els familiars, tant els que hui estan ací com els que s'han posat en contacte amb nosaltres i ens han proporcionat informació. Aquesta acció suposa un gran pas per a recuperar la dignitat ” ha afegit l'edil.

Pujar