elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Crevillent s'ompli d'activitats per a celebrar el 23 d'abril, Dia del Llibre

Crevillent s'ompli d'activitats per a celebrar el 23 d'abril, Dia del Llibre
  • L'Ajuntament ha presentat hui la programació d'activitats entre les quals estaran l'exposició i lectura de llibres en diverses places de la localitat

MÉS FOTOS
Crevillent s'ompli d'activitats per a celebrar el 23 d'abril, Dia del Llibre - (foto 2)

Una àmplia programació d'activitats es realitzaran a Crevillent enguany per a commemorar el Dia del Llibre, que se celebrarà el divendres 23 d'abril, i que tenen com a objectiu incrementar els hàbits de lectura entre tota la població dins del projecte Crevillent, Ciutat Lectora.

Les activitats les iniciaran els i les alumnes de l'IES Maciá Abela omplint les places públiques de punts de lectura i d'exposicions de llibres que la ciutadania podrà emportar-se a casa per un preu simbòlic. Els diners recaptats aniran destinats a l'ONG local Aserra. Així, l’alumnat realitzarà lectures a partir de les 9.30 h i fins a les 13.15, en les places de la Comunitat Valenciana, Constitució, Església Vella, Espanya, Fontenay, Ajuntament i Al-Shafra.

La Tertúlia Artístic Literària El Cresol organitzarà en la Saló d'Actes de la Casa de Cultura la lectura de El Quixot, a partir de les 10.30 i fins a les 13.00 h. Està lectura està dirigida a tot el públic i qualsevol persona pot participar per a recordar la gran obra de Miguel de Cervantes. Enguany amb les restriccions per la pandèmia no es podrà compartir un únic llibre, per la qual cosa es podrà realitzar o bé aportant el propi lector el seu llibre o fragment que vulga llegir, o llegint els fragments individuals que es tindran preparats en la pròpia Casa de Cultura.

Des de la Biblioteca Municipal Enric Valor s'han organitzat també dues activitats. A les 17.30 es durà a terme el contacontes Un món de llibres, dirigit al públic infantil, i l'exposició de fotografia Compta amb mi, on persones de diferents generacions: avis, nets, pares, mares, fills, i altres familiars comparteixen la lectura d'un llibre o la narració d'un conte.

A més, per a aquesta celebració la Regidoria d'Educació ha preparat el lliurament dels premis als guanyadors de l'II Certamen Literari Vila de Crevillent, dirigit als escolars crevillentins de totes les edats, i que té entre els seus premis l'edició d'un llibre amb els relats finalistes de cada centre escolar. El llibre serà presentat en aquest acte, que s'iniciarà a les 18.30 h en la Sala d'actes de la Casa de Cultura, i al qual només es podrà assistir amb invitació prèvia per qüestions sanitàries.

Des de la Regidoria de Joventut, que dirigeix la regidora Ana Vanesa Mas, s'ha organitzat un Taller d'Escriptura Creativa, que es realitzarà des del Centre Jove de manera “online” per la situació de pandèmia. Ha sigut promogut pels alumnes del Taller d'Ocupació Vila de Crevillent VII. Mentre que des de la Regidoria de Festes es participarà també en aquesta celebració dins de la programació de Poble Primavera, organitzat per la regidoria de Josep Candela, amb el concert de la cantautora mallorquina Mª de la Mar Bonet, que s'iniciarà a les 19.30 a l'Auditori de la Casa de Cultura i per al qual cal retirar invitació per internet.

El regidor de Cultura, Jesús Ruiz, ha destacat que totes aquestes activitats per a la celebració del Dia de Llibre, en col·laboració amb diferents regidories i entitats locals, s'emmarquen en el desenvolupament del projecte de Crevillent, Ciutat Lectora, un projecte col·lectiu d'impuls a la lectura i de coordinació de totes les activitats que puguen millorar els nostres hàbits lectors en qualsevol etapa de la nostra vida.

Pujar