12 d’agost de 2020 12/8/20

Crevillent recol·lecta pessetes per a col·laborar en la vacuna contra el Covid-19 i la lluita contra malalties rares

Crevillent recol·lecta pessetes per a col·laborar en la vacuna contra el Covid-19 i la lluita contra malalties rares - (foto 1)
  • Els fons recaptats en la campanya "L'última pesseta" es destinaran a la investigació per a la vacuna contra el Covid-19 i a la lluita contra malalties rares

MÉS FOTOS
Crevillent recol·lecta pessetes per a col·laborar en la vacuna contra el Covid-19 i la lluita contra malalties rares - (foto 2)

Crevillent s'ha adherit hui a la iniciativa "La última peseta" impulsada pel col·lectiu Vida amb la finalitat de recaptar fons per a la investigació de la vacuna contra el Covid-19 i per a la lluita contra les malalties rares.

Així ho han explicat els dos membres del col·lectiu Vida, Emilio Fernández i Tania Soto, ​els qui han informat que les fundacions beneficiàries d'aquesta recollida de fons són “Yo me corono, Fundación Lucha contra el SIDA”, pioners en la cerca de la vacuna contra la Covid-19, i la “Federación Española de Enfermedades Raras (FEDER)”, perquè són malalties moltes vegades oblidades que inclouen a població de risc i que també necessiten suport en aquests moments.

Els responsables de la campanya han agraït el suport prestat des de l'Ajuntament i han recordat a la població que el pròxim 31 de desembre de 2020 les pessetes deixaran de tindre valor i passaran a ser un mer record, posant l'accent que es recapten tot tipus de pessetes, tant monedes com bitllets. “Existeixen moltes pessetes a les nostres cases, calaixos i moneders antics que no són res per a nosaltres i que poden ser una gran ajuda per a nombroses persones. Si ajuntem eixes poques monedes que tots tenim perdudes pels nostres calaixos podem fer una cosa gran", han assenyalat des del col·lectiu.

Per part seua, l'edil de Sanitat i Consum, Gema Candelaria Asencio, ha comentat que col·laborar amb aquesta iniciativa solidària els crevillentins i crevillentines podran depositar les pessetes a partir de hui en les diferents urnes situades en el Museu de la Setmana Santa, el Casal Fester, el Mercat d’Abast i en l'entrada de l'Ajuntament de Crevillent. Les donacions es podran realitzar també a través de la web https://www.laultimapeseta.org/.

Gema Candelaria Asencio ha agraït la col·laboració de la Federació de Setmana Santa, l'Associació de Moros i Cristians i l'Associació de Comerciants, que també han estat presents en la presentació, així com de la resta de persones i entitats crevillentines que s'han bolcat en la campanya. L'edil ha promogut la col·laboració de la ciutadania: “no suposa un desemborsament econòmic per part de ningú, només cal buscar en els calaixos, que molts hem netejat durant la quarantena, i depositar en les urnes aquelles que trobem. Segur que aquesta iniciativa serà un èxit a Crevillent, ja que en solidaritat no hi ha qui ens guanye”.

Pujar