4 d’agost de 2020 4/8/20

Crevillent instal·larà wifi gratuït en espais públics gràcies a una subvenció europea

Crevillent instal·larà wifi gratuït en espais públics gràcies a una subvenció europea - (foto 1)
  • L'Ajuntament de Crevillent rebrà una subvenció de 15.000 euros de la Unió Europea que permetrà proporcionar accés lliure i d'alta velocitat a Internet en espais públics com a parcs, places i instal·lacions municipals

Crevillent ha sigut un dels 14 municipis de la Comunitat Valenciana seleccionats en l'última convocatòria del programa europeu #WIFI4EU, el qual té com a objectiu proporcionar accés a Internet d'alta qualitat en tota la Unió Europea a través de punts d'accés wifi gratuïts situats en espais públics com a parcs, places, biblioteques, centres de salut o altres edificis públics.

Mitjançant aquest programa, l'Ajuntament rebrà 15.000 euros i podrà implantar wifi en zones culturals, d'esplai i oci, entre altres, i facilitar l'accés a internet de manera gratuïta a la ciutadania en els espais públics. Aquesta notícia ha sigut molt ben rebuda ja que la sol·licitud de l'Ajuntament de Crevillent ha sigut una de les seleccionades d'entre les 8.600 sol·licituds enviades des d'ajuntaments de tota la Unió Europea, al costat d'altres municipis de la Comunitat Valenciana com Benaguasil, Benigembla, Redován, Algar de Palancia, Barx, Benifairó de la Valldigna, Carrícola, Mislata, Oliva, Quatretonda, Rafelguaraf, Terrateig i Venta del Moro.

La regidora d'Informàtica i Telecomunicacions Estefanía Salinas Peral ha indicat que se li ha concedit aquesta subvenció al Consistori després de quatre intents. Segons ha expressat l'edil, s'està estudiant els punts del municipi més apropiats per a la instal·lació de les  xarxes wifi públiques i gratuïtes i d'alta velocitat, on actualment no existeixen. A més, gràcies a aquests fons europeus es podrà millorar la rapidesa i qualitat d'Internet en altres instal·lacions públiques que ja ofereixen aquest servei.

Pujar