elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Compromís: "El PP hauria de llegir l'escrit d'acusació de la Fiscalia i assumir responsabilitats"

Compromís per Crevillent, Jesús Ruiz
Compromís per Crevillent, Jesús Ruiz
  • El Fiscal va obrir causa penal contra el exalcalde Cèsar Augusto Asencio i la resta d'implicats després de la denúncia administrativa de Compromís

La Fiscalia anticorrupció presenta unes acusacions gravíssimes contra l'anterior Alcalde César A. Asencio i regidors del seu anterior govern i el PP en lloc de donar explicacions es dedica a atacar a Compromís i a l'Alcalde de Crevillent, José Manuel Penalva amb el seu habitual argumentari ple de mentides.

Els càrrecs que se li imputen al Sr. César A. Asencio: delicte continuat de prevaricació, delicte de malversació de cabals públics i delicte continuat de negociacions prohibides, mereixen que es donen explicacions davant els crevillentins i crevillentines.

Continuar dient que tot és mentida i que tot es deu a una “denúncia penal” presentada per Compromis no se sosté. De nou les mentides del PP tenen les potes curtes.

En primer lloc és rotundament fals que ningú de Compromís presentarà cap “denúncia penal “contra ningú, ni contra l'anterior Alcalde ni contra cap dels seus Regidors. Compromís va denunciar uns fets, després d'advertir en Comissions Informatives i en els Plens Municipals, que no s'estava actuant correctament en el pagament del conserge d'una Ciutat Esportiva Nord que portava anys tancada. No es va fer cap cas i amb la seua habitual prepotència el Sr César A. Asencio ens va dir que si no estàvem d'acord que acudírem als jutjats. Així ho vam fer i després de les primeres diligències el jutjat obri una investigació que va portar a la Unitat de Delictes Econòmics de la Guàrdia Civil a presentar-se a l'Ajuntament i a requerir tota la documentació que, després de més d'una any d'investigació, ens ha portat fins hui amb l'escrit d'acusacions de la Fiscalia.

En segon lloc cal destacar que l'escrit d'acusacions i la sol·licitud de penes de presó la fa la Fiscalia després de tot el procés judicial amb les proves testificals ja realitzades. Proves testificals que ja va portar al Sr. César A. Asencio a presentar en el jutjat les proves que va estimar oportú en la seua defensa. Després de tot aquest procés cal destacar que en aquest escrit de la Fiscalia és només una de les peces de tot el cas, ja que la justícia va decidir separar tot el cas en quatre peces separades. Encara queden tres.

Per a Jesús Ruiz, portaveu del Grup Municipal de Compromís el PP es dedica a atacar a Compromís, de nou amb mentides, i no dona cap explicació davant aquestes gravíssimes acusacions, intentant de nou presentar com a víctimes als quals són acusats per la Fiscalia. També considera que és un atac directe a la voluntat dels crevillentins qüestionar l'elecció de José Manuel Penalva com a Alcalde, les últimes eleccions democràtiques van manifestar una voluntat inequívoca de canvi i la democràcia va portar al PP a l'oposició, alguna cosa que d'una vegada per sempre haurien d'assumir.

Compromís no jutja a ningú, això vindrà quan la justícia es pronuncie, però si que, en nom de la defensa del nostre Ajuntament i de l'interés públic, li demanem al Sr. Miguel Ángel Sánchez que donen alguna explicació davant aquestes greus acusacions de la Fiscalia i sobretot si respondrà a la pregunta que ja es fan molts ciutadans. Si s'obri judici oral als encausats prendrà, com a Portaveu del Grup Municipal del PP, alguna mesura sobre aquest tema?, s'assumirà alguna responsabilitat política?. Esperem les seues respostes.

Pujar