6 de juny de 2020 6/6/20

La Casa de Cultura presenta un documental amb la recopilació de vivències del passat de diversos crevillentins

La Casa de Cultura presenta un documental amb la recopilació de vivències del passat de diversos crevillentins - (foto 1)
  • El documental, realitzat pels alumnes del Taller d'Ocupació i el personal de la Casa de Cultura, recopila testimonis de 39 persones majors de 80 anys i es projectarà demà dimecres a les 20 h

L'Ajuntament de Crevillent presenta dimecres que ve 18 de desembre un documental sobre les vivències del passat al municipi de diversos crevillentins a la Casa de Cultura José Candela Lledó.

El documental recull les entrevistes realitzades pels alumnes del Taller d'Ocupació “Vila de Crevillent” a 39 persones de la localitat majors de 80 anys i recopila els seus testimonis sobre el seu treball i les seues condicions de vida en anys passats, així com els esdeveniments importants que van succeir al Crevillent de la seua època.

En la presentació, que començarà a les 20 hores, es projectarà el vídeo amb una durada aproximada de 45 minuts i es farà lliurament als assistents d'un llibre recopilatori amb les entrevistes a altres majors del municipi, realitzades per la promoció d'alumnes del Taller d'Ocupació de l'any anterior.

L'enregistrament s'ha dut a terme pel personal de la Casa Municipal de Cultura i el professorat i l’alumnat del Taller d'Ocupació “Vila de Crevillent” i l’activitat està emmarcada dins del projecte del Consell Etnogràfic “Memòria oral dels nostres majors”.

Totes dues iniciatives tenen l'objectiu de deixar testimoniatge de les maneres de vida antigues i els costums d’aquells temps, així com conéixer, cooperar i promoure el patrimoni cultural local. Algunes de les temàtiques que aborda el documental, editat per Roque Ortiz i coordinat per Ana Satorre, són la vida durant la guerra i la postguerra, informació sobre els oficis tradicionals, educació, jocs…

Pujar