elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Biblioteca Municipal presenta la programació d’activitats de l’últim trimestre

La Biblioteca Municipal presenta la programació d’activitats de l’últim trimestre
  • Ja està disponible també el Butlletí de novetats d’octubre que recull una selecció de llibres que tracten el Desastre d’Annual i la Guerra del Rif amb motiu del centenari de la derrota d’Annual

MÉS FOTOS
La Biblioteca Municipal presenta la programació d’activitats de l’últim trimestre - (foto 2)

La Biblioteca Municipal Enric Valor de Crevillent ha presentat una sèrie d’activitats programades per a l’últim trimestre de l’any. Representacions de contacontes o espectacles de màgia són alguns dels actes que tindran lloc coincidint amb dies assenyalats com el Dia de les Biblioteques, el Dia Internacional de l’Erradicació de la Violència contra la dona,   Halloween o les celebracions nadalenques. Aquests, tindran lloc el divendres a les 18:00 hores al hall de la Biblioteca i estan destinats al públic familiar. L’entrada és lliure fins a completar aforament.

A més, s’han oferit als col·legis diverses activitats com les visites guiades i teatralitzades a la biblioteca, tallers, sessions de teatre i contacontes, així com altres contemplades als mateixos centres educatius, evitant així el desplaçament de l’alumnat.

Per a les vacances nadalenques s’ha programat de nou el Taller de Robòtica, per a xiquets i xiquetes de 7 a 12 anys. A aquesta activitat, molt demandat entre els menuts, aprendran sota la supervisió d’un monitor especialitzat a construir robots desenvolupant el sentit de la lògica, la creativitat i l’enginy. Tindrà lloc del 27 al 30 de desembre, de 10 a 13 h a la Biblioteca, sempre amb inscripció prèvia.

També durant el període nadalenc i abans que l’alumnat comence les seues vacances, es desenvoluparà la representació teatral “Indiana Bones y el misterio de los monstruos de Ítaca”, en la qual un panteòleg contarà, d’una manera molt divertida i a través de fòssils de suposats éssers mitològics, les històries que rodegen a aquests, fent especial menció a L’Odissea d’Homer i relatant les principals aventures d’Ulisses al seu viatge de tornada a Ítaca.

D’altra banda, s’ha représ l’activitat tant del Club de Lectura infantil, que tant d’èxit té entre els més menuts anys enrere, com la de la Biblioteca al carrer, activitat que apropa el servei de Biblioteca a tres de les pedanies de Crevillent.

Aquest mes, amb motiu de la celebració del centenari de la derrota d’Annual, des de la Biblioteca s’ha realitzat, per al seu Butlletí de Novetats, una selecció de llibres que tracten el Desastre d’Annual i la Guerra del Rif. Alguns dels títols seleccionats com Recomanacions són “Les imatges del desastre”. Annual 1921, d’Antoni Carrasco García; 1921: El Rif, de Javier Yuste i Antoni Gil o El desastre de Annual. Els espanyols que lluitaren a l’Àfrica, de Gerardo Muñoz Lorente. Entre les novetats destacades hi ha títols com Los vencejos, de Fernando Aramburu; De ninguna parte i De cap lloc, de Julia Navarro; Tàndem, de Maria Barbal (Premi Josep Pla) o No tots els homens viuen al món de la mateixa manera, de Jean-Paul Dubois (Premi Goncourt). Quant a les novetats per al públic infantil i juvenil, podran trobar títols com el Premi Emili Teixidor 2021, El concert més animal, d’Anna Fité; El gran libro de magia de Isadora Moon, de Harriet Muncaster o la última publicació de Laura Gallego, El último emperador.

Pujar