29 de novembre de 2020 29/11/20

Aquest dissabte dóna sang al Pavelló “Els Arbrets” de Crevillent

Aquest dissabte dóna sang al Pavelló “Els Arbrets” de Crevillent - (foto 1)
  • La col·lecta de sang es desenvoluparà dissabte que ve de 9’30 a 13’30 hores al Pavelló “Els Arbrets” amb mesures de seguretat i prevenció extraordinàries

El Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana fa una crida als crevillentins i crevillentines perquè acudisquen a la donació de sang que tindrà lloc aquest dissabte, dia 11 d'abril, al Pavelló “Els Arbrets” en horari de 09’30 h a 13’30 h.

En aquesta col·lecta addicional seran necessaris uns 35/40 donants per a poder cobrir les necessitats del banc de sang durant la setmana vinent. En cas que assistisquen més persones de les que es requereixen en aquesta donació addicional, es procedirà al procediment següent:

1.- Es prendran les dades dels donants que no entren en aquesta donació.

2.- Des del propi Centre de Transfusió d'Alacant es contactarà amb les persones que no hagen entrat en aquesta donació addicional i se'ls oferirà un lloc d'ordre “especial” per a la col·lecta de fi de mes, que es realitzarà el pròxim 30 d'abril.

En aquests moments la sang que s'està demandant no és per a malalts de coronavirus, sinó per a poder continuar amb les transfusions urgents (càncer, leucèmia, accidents de trànsit, quiròfan, operacions urgents). Les plaquetes a penes duren 5 dies, per la qual cosa és necessària aquesta donació addicional, però només en les quantitats que se sol·liciten.

Des de la Regidoria de Sanitat recorden que totes les col·lectes s'estan realitzant amb ordre a les mesures de seguretat que especifica el protocol per a aquesta mena de donacions, que s’amplien a causa de la situació actual provocada pel Covid-19; a més, s'entregarà a cada donant un justificant d'assistència.

Per a Gema Candelaria Asencio, regidora de Sanitat, “és important cobrir totes les donacions que se'ns sol·liciten, ja que la sang no es fabrica. Agraïm l'esforç dels voluntaris de Protecció Civil en aquestes donacions i a la pròpia germanor de donants de sang, així com a les diferents regidories implicades, com són Espais Públics i Serveis Públics, que realitzen un esforç addicional perquè totes aquestes col·lectes es realitzen en les millors condicions de prevenció i seguretat.

Pujar