2 de desembre de 2020 2/12/20

Ajudes per a millorar l'accessibilitat a l'interior dels habitatges de Crevillent

Ajudes per a millorar l'accessibilitat a l'interior dels habitatges de Crevillent - (foto 1)
  • La Regidoria de Drets Socials i Desenvolupament Humà subvencionarà l'eliminació de barreres arquitectòniques i de comunicació, així com la instal·lació d'elements mecànics, rampes o canvis de banyera per plat de dutxa, amb un límit màxim de 7.000 €

MÉS FOTOS
Ajudes per a millorar l'accessibilitat a l'interior dels habitatges de Crevillent - (foto 2)

Des de la Regidoria de Drets Socials i Desenvolupament Humà s'informa que ja està obert el termini de presentació de sol·licituds per a la promoció de l'accessibilitat a l'interior de l'habitatge, corresponent a aquest any 2020.

L'Ajuntament destinarà una partida pressupostària de 30.000 € a aquestes ajudes per a possibilitar l'eliminació de les barreres arquitectòniques i de comunicació existents i facilitar l'accés a les persones amb algun problema de mobilitat. Podran acollir-se a elles tant propietaris individuals com comunitats de propietaris.

Es podrà subvencionar tant en habitatges col·lectius com no col·lectives, les instal·lacions d'elevació i de dispositius mecànics i electrònics que afavorisquen la comunicació amb l'exterior, l'accés a l'edifici o habitatge i actuacions en llocs on el pla d'arrencada de l'ascensor estiga a diferent cota i existisquen, en el seu recorregut, trams d'escala sense possibilitat d'itinerari alternatiu (creació de rampes...).

També seran objecte de subvenció les obres d'accessibilitat a l'interior dels habitatges com el canvi de banyera per plat de dutxa o l'habilitació de l'habitatge per a l'ús de cadira de rodes, entre altres. L'import de la subvenció arribarà fins al 70% del cost de cada actuació a desenvolupar en l'edifici o habitatge, amb un límit màxim de 7.000 euros per cadascuna d'elles.

Concretament, l'import màxim per a la instal·lació d'elements mecànics serà de 7.000 euros, per a la instal·lació de rampes 3.000 euros i per al canvi de banyera a plat de dutxa 1.000 euros.

Quant al termini de presentació de sol·licituds, l'edil de l'àrea, Montserrat Pineda, informa que estarà obert fins el pròxim dia 31 d'agost de 2020, havent-se d'executar l'obra sempre abans del 31 d'octubre de 2020. Els sol·licitants hauran de reunir els requisits establits en les bases reguladores. Per a més informació poden acudir al Centre de Majors o trucar al telèfon 965 40 15 26 (Extensió 458 o 450).

 

Pujar