elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Acte d'homenatge a Manuel Menargues Vicens, primer alcalde triat democràticament a Crevillent

Acte d'homenatge a Manuel Menargues Vicens, primer alcalde triat democràticament a Crevillent
Acte d'homenatge a Manuel Menargues Vicens, primer alcalde triat democràticament a Crevillent
  • Tindrà lloc en la Sala d'actes de la Casa de Cultura el dijous 28 d'octubre, dia en què es compleixen 80 anys del seu afusellament a les mans del règim franquista

  • Es comptarà amb la presència de la consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, i de familiars de qui va ser electe alcalde de Crevillent el 12 d'abril de 1931, al començament de la Segona República

L'Ajuntament de Crevillent, a través de la Regidoria de Cultura, rendirà un acte homenatge a qui va ser el primer alcalde triat democràticament en la història de la localitat, Manuel Menargues Vicens, en les primeres eleccions democràtiques, tal com es coneixen hui, que van tindre lloc el 12 d'abril de 1931, prenent possessió el 17 d'abril com a primer alcalde socialista del Consistori crevillentí.

L'acte se celebrarà demà dijous a les 20.00 hores en la Sala d'actes de la Casa Municipal de Cultura, dia en què es compleixen 80 anys del seu afusellament, el 28 d'octubre 1941, per part del règim franquista. Durant el seu desenvolupament es comptarà amb les intervencions de la consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, de l'alcalde de Crevillent, José Manuel Penalva, i d'un representant de la família de Manuel Menargues.

L'homenatge serà conduït pel regidor de Cultura Jesús Ruiz, i en ell es projectarà un documental audiovisual sobre la vida i figura de Manuel Menargues, recordat per rellevants actuacions durant el seu mandat com va ser la creació d'un campament d'estiu municipal, pel qual les famílies podien enviar als seus fills a la platja del Pinet, la urbanització de la Plaça de la Constitució, la millora de l'enllumenat públic en la carretera nacional que travessava el municipi o el disseny d'un nou sistema d'extracció d'aigua, entre moltes altres.

Menargues es va ocupar també de la falta de treball dels crevillentins en el sector agrícola, tèxtil i de l'espardenya, proposant un projecte de parcel·lació de terrenys de propietat municipal per al seu repartiment entre els agricultors, així com una subscripció popular, per a facilitar ocupació als obrers desocupats. En l'aspecte urbanístic, es va fer càrrec del problema del clavegueram per a l'evacuació de les aigües residuals en zones com els carrers Àngel, Salut i adjacents, on residia la població més humil en cases-cova. Mentre que l'àmbit cultural, va aprovar diverses subvencions destinades a l'Orfeó Crevillentí, l'adquisició d'un piano per a l'Acadèmia de Música Municipal i va convertir la Banda de Música en municipal.

Segons ha informat el regidor de Cultura, Jesús Ruiz, l'acte estarà obert al públic i és necessari retirar les entrades prèviament a la Casa Municipal de Cultura José Candela Lledó. L'edil ha convidat a tota la població a assistir a aquest homenatge que té l'objectiu de “fer un reconeixement a la figura de Manuel Menargues i a tots aquells que van lluitar per la legalitat republicana”.

Pujar