elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Creen una aplicació per als autònoms del futur, i del present: Nomadapp

Creen una aplicació per als autònoms del futur, i del present: Nomadapp
  • Parlem amb Elena Tur Sánchez, una de les encarregades del projecte

MÉS FOTOS
Creen una aplicació per als autònoms del futur, i del present: Nomadapp - (foto 2)

Una aplicació que et busca l'oficina més pròxima per a treballar amb totes les comoditats. José Francisco Abad Escoda, Elena Tur Sánchez i Càndida Diaz Marta han sigut els impulsors d'aquesta nova aplicació, Nomadapp, d'origen alacantí. Els tres treballen en Smartable, empresa destinada a la tecnologia. Després de llegir un article del gran auge que hi havia als Estats Units dels restaurants que es convertien en “coworkings”, es van adonar que el món dels freelancers estava en augment i que ells mateixos eren també uns autèntics “nòmades digitals”.

Què són els “coworkings” i “freelancers”?

Segur que últimament has escoltat aquestes dues paraules, però realment saps el que signifiquen? Un coworking és la forma de treball que permet als diferents professionals independents o freelancers compartir un mateix espai de treball amb la finalitat de desenvolupar els seus projectes professionals alhora que fomenten les relacions entre si.

Aplicació única en el sector

Actualment únicament els Estats Units ofereix apps d'aquest estil, és per això que Nomadapp és exclusiva tant a la Comunitat Valenciana com a tota Espanya, ciutat en la qual ha sigut impulsada. Elena Tur, en declaracions a elperiodic.com, estableix que molta gent “s'està fent freelancer” i que ella mateixa també treballa des d'un coworking. “És necessari que hi haja aplicacions d'aquest tipus” afirma, ja que molta gent decideix ja treballar per compte propi i deixar de costat les empreses.

Però què fa diferent a aquesta aplicació? Oferir al freelancer la possibilitat de no perdre el temps havent d'accedir a altres cercadors per a localitzar coworkings, sinó que, a través d'ella amb una simple cerca pot accedir a tots ells. A més, també tracten d'erradicar el tema de la despoblació rural ja que permet que l'usuari sàpia on hi ha un coworking en cada localitat per molt xicoteta que aquesta siga.

Quin és el mapa de l'emprenedoria a la Comunitat Valenciana?

“Necessitem més suport”, afirma i és que a la Comunitat Valenciana el món del freelancer està en auge. Hi ha una gran quantitat d'esdeveniments, tallers i cursos de formació, no obstant això, una inversió d'acord amb el teu projecte “és bastant complicada de trobar”, conclou. Nomadapp és la precursora en aquest sector i per a tractar de sobreviure en uns anys haurà d'anar reinventant-se i anar adaptant el seu contingut al que el públic els demane, a més estableix que en uns anys el concepte de coworking estarà completament “estés i normalitzat”.

Estarà disponible a la fi de novembre per a Android (IOS tardarà uns mesos més).

Pujar