21 de setembre de 2020 21/9/20

La corrupció i el finançament valencià es colen en el segon debat electoral

La corrupció i el finançament valencià es colen en el segon debat electoral - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  La corrupció i el finançament valencià es colen en el segon debat electoral - (foto 2)

  A la segona va la vençuda. Després de rebre un important devessall de critiques per no realitzar ni un sol esment als problemes de la Comunitat Valenciana en el primer debat electoral emés per RTVE, els quatre candidats han pres nota i lloc sobre la taula – encara que fóra subtilment – a la Comunitat durant la celebració del ‘Debat Definitiu’ d'Atresmedia.

  Corrupció i finançament, han sigut els dos temes que han eixit a relluir entre les moltes polèmiques i pulles que es van llançar en la nit d'ahir els candidats del PSOE, PP, Cs i Unides Podemos. Les travesses estaven sobre la taula, i fins i tot partits com Compromís s'ho van prendre com un joc amb el *BaldoBingo, i encara que tot semblava apuntar que tornaríem a veure una trobada allunyada d'estar en ‘clau valenciana’ aquest ens va deixar algunes pinzellades.

  L'al·lusió més important va ser realitzada pel candidat d'Unides Podemos, Pablo Iglesias, qui va defensar que els problemes territorials del nostre país van més enllà del que passada a Catalunya. Entre un reguitzell de problemes que pateixen les diferents comunitats autònomes, es va colar la infrafinanciació de la Comunitat i el desig de solucionar-la. Malgrat l'esment cap dels presidenciables va defensar cap mesura per a abordar l'assumpte. 

  Poc després, una al·lusió al passat per part del candidat socialista Pedro Sánchez: la corrupció en els governs valencians. En forma d'atac feia Pablo Casado, l'actual president del govern ha recordat al popular que durant les èpoques de govern del Partit Popular en la Comunitat es va crear “un parc temàtic de la corrupció”. En aquesta intervenció Sánchez va convidar a tirar la vista arrere i recordar totes les persones que estan sent investigades per aquests assumptes.

  Xicotets esments que marquen la diferència respecte a la trobada entre candidats viscut el dilluns a la nit, però que sembla no ser suficient perquè es deixen sense tractar molts altres que afecten la vida dels valencians, com per exemple el Corredor Mediterrani o la crisi citrícola.

  Pujar