elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Els contagis deixen més de 300 aules valencianes confinades, la xifra més alta del curs

Arxiu
Arxiu
  • 160 col·legis d'Alacant, Castelló i València estan afectats per brots de coronavirus

Durant la primera setmana de desembre, el 99,2 % dels grups han seguit les classes presencials sense que s’haja presentat cap incidència. Les autoritats sanitàries han determinat el confinament de 303 grups de 160 centres educatius. Això vol dir que el 91,8 % dels centres educatius ha conclòs la setmana sense cap aula confinada.

S’ha determinat el confinament de 181 grups de 84 centres educatius. A més, s’han desconfinat 83 grups de 41 centres educatius i romanen confinats, de setmanes anteriors, 122 grups de 76 centres. Per tant, el total acumulat de grups confinats és de 303 aules de 160 centres educatius.

Entre la població escolar d’Educació Infantil, Primària, Secundària, Batxillerat i FP s’han detectat un 0,1 % de positius actius del total de l’alumnat. Amb l’aplicació dels protocols i les mesures de seguretat, Salut Pública ha establit l’aïllament preventiu, perquè han sigut contacte estret amb positius, d’un 0,7 % d’alumnes.

Pel que fa al personal docent, s’han confirmat un 0,1 % de positius actius del total del professorat. Amb l’aplicació de les mesures de prevenció i protecció de contactes estrets amb positius actius, s’ha determinat l’aïllament preventiu d’un 0,1 % del professorat.

Per comarques, el 91,7 % dels centres educatius de les comarques d’Alacant no té cap grup confinat. El 99,2 % dels grups d’alumnes d’aquestes comarques rep classes presencials amb total normalitat.

Durant la setmana passada, a les comarques d’Alacant, s’han confinat 75 grups de 33 centres, s’han desconfinat 16 grups de 13 centres educatius i romanen confinats, d’altres setmanes, 34 grups de 23 centres educatius. Per tant, el total acumulat de grups confinats a les comarques d’Alacant és de 109 aules de 56 centres educatius.

A les comarques d’Alacant s’ha registrat un 0,1 % de casos positius en l’alumnat. Amb l’establiment dels protocols i les mesures de seguretat, s’ha determinat l’aïllament preventiu, perquè han sigut contacte estret amb positius, d’un 0,7 % d’alumnes.

Pel que fa al professorat, a les comarques d’Alacant, s’ha registrat un 0,1 % de docents positius actius. Amb l’aplicació de les mesures de prevenció i protecció de contactes estrets amb positius actius, s’ha determinat l’aïllament preventiu d’un 0,1 % del professorat.

A les comarques de Castelló, el 89,3 % dels centres educatius no té cap grup confinat. El 98,9 % dels grups d’alumnes d’aquestes comarques fa classes presencials sense problemes.

Al llarg de la setmana passada, a les comarques de Castelló, s’ha determinat el confinament de 28 grups de 13 centres educatius, s’ha desconfinat 30 grups d’11 centres i romanen confinats, d’altres setmanes, 24 grups de 15 centres educatius. Per tant, el total acumulat de grups confinats a les comarques de Castelló és de 52 aules de 28 centres educatius.

Entre l’alumnat de les comarques de Castelló hi ha un 0,1 % de positius actius del total de l’alumnat. Amb l’establiment dels protocols i les mesures de seguretat, s’ha determinat l’aïllament preventiu, perquè han sigut contacte estret amb positius, d’un 1,1 % d’alumnes.

Pel que fa al professorat de les comarques de Castelló, s’ha registrat un 0,1 % de positius actius. Amb l’aplicació de les mesures de prevenció i protecció de contactes estrets amb positius actius, s’ha determinat l’aïllament preventiu d’un 0,1 % del professorat.

A les comarques de València, el 92,6 % dels centres educatius no té cap grup escolar confinat. El 99,3 % dels grups fa classes presencials amb total normalitat.

Durant la setmana passada, a les comarques de València, s’ha determinat el confinament de 78 grups de 38 centres educatius, s’han desconfinat 37 grups de 17 centres educatius i romanen confinats, d’altres setmanes, 64 grups de 38 centres educatius. Per tant, el total acumulat de grups confinats a les comarques de València és de 142 aules de 76 centres educatius.

Entre l’alumnat de les comarques de València, n’hi ha un 0,1 % de positius actius. Amb l’establiment dels protocols i les mesures de seguretat, s’ha determinat l’aïllament preventiu, perquè han sigut contacte estret amb positius, d’un 0,6 % d’alumnes.

Pel que fa al professorat, a les comarques de València, s’ha registrat un 0,1 % de positius actius. Amb l’aplicació de les mesures de prevenció i protecció de contactes estrets amb positius actius, s’ha determinat l’aïllament preventiu d’un 0,1 % del professorat.

Cal recordar que les famílies poden informar-se sobre les mesures de seguretat establides en els centres educatius per mitjà del web ‘aulasegura.es’. El portal inclou els protocols de seguretat, higiene, protecció i gestió de casos establits en els centres educatius per a fer front a la COVID-19 i respon a preguntes freqüents que es generen. A més, disposa del centre d’atenció telefònica 900 300 555.

Pujar