27 de novembre de 2020 27/11/20

La Conselleria d'Agricultura i Transició Ecològica posa en marxa el recurs contra la decisió del Ministeri de retallar l'enviament d'aigua del Tajo-Segura

  • Mireia Mollà defensa al sector agrícola alacantí i reclama el compliment de les regles d'explotació que fixa el memoràndum

La consellera d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, ha posat ja en marxa el recurs contra la decisió del Ministeri de Transició Ecològica de retallar a 7,5 hm³ l'enviament d'aigua del Tajo-Segura, en contra de la proposta dels informes tècnics i de les condicions establertes a l'acord d'explotació.

Mollà, que el passat dimecres va lamentar la "contraordre" ministerial que condueix a la "mort silenciosa" del Tajo-Segura, ha exigit el compliment "indiscutible i irrenunciable al memoràndum i de les recomanacions de la comissió tècnica que avalaven la transferència de 19,6 hm³ per a reg i abastiment".

"Recorrerem la decisió que castiga injustificadament i per segon mes consecutiu als regants alacantins. El Ministeri ens tindrà enfront d'aquesta intenció -en referència al tancament del Tajo - Segura - que no tolerarem ni per acció ni per omissió", assegurà la consellera al coneixer l'aportació hídrica, que es publicà al BOE de divendres 20 de desembre.

El recurs reclama acatar les regles fixades per la Comissió d'Explotació amb la finalitat de garantir la "seguretat jurídica" per als regants dels pobles i comarques d'Alacant. Mollà ha rebutjat qualsevol intent que emparant-se "en dubtoses justificacions condemne la supervivència de la nostra agricultura i faça pagar als regants del sud d'Alacant la deteroració del Mar Menor".

Pujar