elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Confirmada la condemna de presó per a l'exmarit de Mónica Oltra

Confirmada la condemna de presó per a l'exmarit de Mónica Oltra
  • Està condemnat a cinc anys de presó per abusar sexualment d'una menor tutelada

La Sala Civil i Penal del TSJCV han confirmat la condemna de cinc anys de presó imposada per l'Audiència de València a un educador, exmarit de la vicepresidenta i consellera d'Igualtat de Consell, Mónica Oltra, per abusar sexualment d'una menor tutelat. També està obligat a pagar els costos judicials del procés.

En aquesta sentència, a la qual ha tingut lloc elperiodic.com, es relata que durant el seu període de tutela, l'acusat anava a l'habitació d'una de les xiques que estava castigada i, un cop creia que es trobava adormida, agafava la mà de la xica i es masturbava amb ella fingint dormir davant la vergonya que li produïa aquesta situació.

Els fets condemnats es van produir a finals de l'any 2016 i principis de 2017, mentre l'exmarit d'Oltra, Luis R., era educador del Centre d'Acollida Niño Jesús de València.

Després d'una primera sentència condemnatòria contra Luis R., el judici es va haver de repetir parcialment per estudiar i analitzar uns informes presentats per la Conselleria d'Igualtat que pretenien exculpar l'acusat i posar en dubte la versió de la víctima.

Posteriorment, l'Audiència de València ha tornat a dictar una sentència condemnatòria, mitjançant la qual l'exmarit d'Oltra ha de complir cinc anys de presó pel delicte ressenyat.

Aquesta sentència, a més, li imposa el condemnat la prohibició d'aproximar-se a menys de 200 metres de la víctima, al seu domicili, a qualsevol altre en què es trobe, i comunicar-se amb ella durant deu anys.

La sentència també recull que Luis R. queda inhabilitat per exercir qualsevol professió que comporte un contacte amb menors d'edat durant els propers deu anys, a més de l'obligació de participar en cursos formatius d'educació sexual.

Cal ressaltar que contra aquesta sentència cap recurs de cassació per davant del Tribunal Suprem.

Pujar