elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Coneix a Guillem Jover, el valencià que aspira a ser el millor imitador amateur d'Espanya

Coneix a Guillem Jover, el valencià que aspira a ser el millor imitador amateur d'Espanya
  • La gran final del certamen Inimitables II serà el pròxim 8 de novembre i els beneficis de les entrades es destinaran a Save the Children

Cada vegada queda menys per a triar al guanyador de l'II Certamen Inimitables Palacios dimecres que ve, 8 de novembre a les 21.00 hores. Els finalistes Ana Dramas (Figueres, Girona), Carlos Visanzay (Calataiud, Saragossa), Chema Trueba (Torrelavega, Cantàbria), Guillem Jover (València), Leticia López (Jaen) i Patri de la Font (Valladolid) es pujaran a l'escenari de la Sala 1 del Callao City Lights (Plaza de Callao, Madrid) per a demostrar qui dels sis mereix ostentar el títol guanyador del certamen en la seua segona edició.

Grup Palacios Alimentación s'encarrega de l'organització d'aquest certamen, convertit en una referència per a tots aquells imitadors que busquen el seu lloc en el món de la interpretació en clau humorística.

La convocatòria d'aquest certamen es va realitzar a través de la web https://inimitables.palacios.es/, on els concursants, procedents de tota Espanya, van enviar el seu vídeo amb la seua millor imitació que, entre altres requisits, contenia, almenys amb una menció a Xoriço Palacios. El benefici de la venda d'entrades d'aquest esdeveniment anirà destinat a Save the Children, organització no governamental internacional la finalitat de la qual és treballar pels drets de la infància.

El guanyador de l'II Certamen Inimitables Palacios rebrà un premi de 2.000 € i la possibilitat de col·laborar amb l'agència Divertia, companyia líder en representació d'artistes, per a llançar la seua carrera professional com a imitador.

Leo Harlem, mestre de cerimònies

Leonardo González Feliz, més conegut com a Leo Harlem, és un dels millors còmics d'aquest país i, en aquesta edició, serà el conductor de la Gala Final de l'II Certamen Inimitables de Palacios.

Amb l'humor corrent per les seues venes, Harlem no va tindre més remei que canviar la seua vida de rumb i acceptar el destí, encara que l'espenta final el donaren els seus amics, quan li van preparar una actuació sorpresa en el bar La Salamandra. Leo Harlem no va poder negar-se a actuar i va acceptar, fins i tot, que els seus amics li gravaren. El vídeo va ser seleccionat per a la gran final del Tercer Certamen de Monòlegs del Club de la Comèdia i, des de llavors, es dedica a escriure i representar els seus propis monòlegs per tot el país.

Durant quatre temporades, juntament amb Sinacio i Sergio Olalla, va tindre un gran èxit amb el seu espectacle teatral Fins Ací Hem “Llegao”, amb més de 350.000 espectadors. També ha participat en reeixits programes de TV, com L'hora de José Mota i Es fa saber de TVE; El Club de l'Acudit i M'Esvara d'Antena 3, o Sé el que vau fer i Arruixant, de La Sexta. A més, ha col·laborat en mitjans de comunicació escrits com, per exemple, el periòdic esportiu AS, per al qual feia monòlegs sobre l'actualitat del futbol, i també en populars programes de ràdio, entre els quals destaquen Ràdio Estadi, d'Onda Cero, o en altres emissores com a Ràdio Nacional. En l'actualitat té la seua pròpia secció d'humor en el programa Més d'Un d'Onda Cero, presentat per Carlos Alsina.

La seua reconeguda imatge li ha servit per a col·laborar en campanyes de publicitat, així com en diferents lliuraments de premis i actes institucionals. També li ha permés saltar al món de la pantalla gran, interpretant tant xicotets personatges com papers principals en grans produccions audiovisuals. Entre les seues últimes aparicions al cinema destaquen les seues interpretacions com a protagonista en Com Déu Manda i El Millor Estiu de La meua Vida, així com el seu treball en diferents pel·lícules dirigides per Santiago Segura, com a Vacances d'Estiu, A cor què vols 2 o Pare no hi ha més que un (lliuraments 1, 2 i 3).

Riures i enginy assegurats en la Gala Final gràcies al talent dels finalistes

Els sis finalistes d'Inimitables II han sigut elegits a través de les votacions del públic en la web https://inimitables.palacios.es/, tots els canals de Comedy Central (Televisió i Xarxes Socials) i l'elecció d'un jurat professional. El guanyador serà el que compte amb la millor puntuació per la seua actuació, en rigorós directe, durant la Gala que se celebrarà en el Teatre Callao City Lights, obtinguda de les votacions, tant del públic assistent com del mateix Jurat, present en el moment de les seues actuacions:

Guillem Jover: un valencià amb creativitat i disciplina esportiva l'hora d'imitar

Guillem té 24 anys, encara que el seu nom artístic en les xarxes és Guimitations (mescla del diminutiu “Guim” i “Imitacions”). És de Patraix, un conegut barri de València, i, aquest mateix any, ha acabat la carrera d'Enginyeria Forestal, a més de que està començant a preparar-se les oposicions per a treballar com a bomber.

Li agrada molt fer esport: practica atletisme en el C.A. Gandia i també al bàsquet “de tranquis” en l'equip del seu antic col·legi, el C.B. Eliseo Vidal. A més, també és músic: té el grau professional de flauta travessera i actualment està estudiant piano.

Això de decantar-se per les imitacions va sorgir en Guillem fa uns 7 o 8 anys, quan va començar en l'institut a imitar a professors, a amics, coneguts, ... fins que el seu entorn el va aconsellar que es creara un compte en Instagram per a pujar vídeos i donar a conéixer el seu talent. Això li ha permés conéixer a molta gent del món de l'espectacle i compta amb un nombre fidel de seguidors.

Afirma que no té temor a enfrontar-se al respectable del Callao City Lights, perquè ja ha actuat en públic en alguna ocasió, tant en la seua graduació en l'institut com en les d'altres amics a les quals ha sigut convidat, per la qual cosa té moltes ganes d'arribar a Madrid per a demostrar tot el seu talent en les taules.

Ana Dramas: artista incansable i perseverant des de la infantesa

Ana Pérez Navarro, coneguda artísticament com Ana Dramas, va nàixer a Figueres (Girona) en 1994. La seua passió per les arts escèniques va començar des de molt xicoteta, als huit anys, participant com a actriu, cantant i ballarina en obres de teatre musical en el seu col·legi i com a ballarina de hip-hop i funky en centres de dansa. Amb 20 anys va començar a formar-se en diverses escoles de Girona per a especialitzar-se en diferents àmbits artístics: Dj de club, teatre còmic, humor gestual, interpretació enfront de càmera i tècniques de veu i cant, la qual cosa li va portar a treballar com a DJ en diferents projectes. Entre 2021 i 2022 es va formar en humor i monòlegs, i també en doblatge i locució, arribant a treballar com a locutora en Gran Via Ràdio Barcelona i com a actriu de doblatge en el videojoc Inframon, a més d'iniciar el seu propi espectacle d'imitacions.

Als seus 29 anys combina el seu treball d'administrativa amb el seu treball com a actriu i animadora en diferents companyies d'esdeveniments, cantant en esdeveniments personalitzats, actriu en curtmetratges, creadora de contingut tant per a les seues plataformes com per a la plataforma Mobs, actriu de doblatge en diferents projectes i imitadora en espectacles. També ha actuat en sales com a Tinta Roja Barcelona, Macabra Comedy o en esdeveniments com el Festival d'Humor & Música d'Orpesa.

Carlos Visanzay Martínez (El Visen): el “gladiador” aragonés de la imitació que arriba des dels boscos de Teruel
Carlos Visanzay Martínez reconeix que, des que té ús de raó, li agrada fer humor i, sobretot, imitar. El Visen, com li agrada que ho criden a nivell artístic, assegura que la seua vida, des que va nàixer a Calataiud (Saragossa), ha sigut molt intensa, plena de situacions de tota mena, i que l'humor sempre li ha servit per a tirar avant, “com un gladiador”.

Des de 2020 viu en Valjunquera (Terol) i treballa en Beceite, el cor del Matarraña, i, més concretament, al Parc Natural El Parrizal. Està desitjant que arribe el dia de celebració de la gala per a donar-lo tot en l'escenari.

Chema Trueba: un càntabre amb experiència en televisió (i amb un premi ja sota el braç)

Aquest humorista, monologuista i imitador nascut en Torrelavega (Cantàbria) ha sigut guionista i col·laborador de programes com El Formiguer (Antena 3), Camina Ja! en Els 40 i, en l'actualitat, del programa Festa, amb Emma García (Telecinco).

Cap cambra se li posa per davant a l'hora de demostrar tot el seu talent. Ha tingut la sort de treballar amb Carlos Latre i un grup d'imitadors consagrats en el programa Rèplica de Telecinco, i també ha participat en la versió del programa Crackovia que es va fer per a Telemadrid amb personatges com Sergio Ramos, Messi, Fernando Alonso i molts altres. És també habitual dels circuits de comèdia amb els seus espectacles de monòlegs i imitacions: Chema Trueba et posa a prova, Por em dona! i, actualment, VIP: Very Idiota Person.

Des de la seua residència actual a Ocaña (Toledo) és dels quals més prompte arribarà a Madrid per a pujar-se a l'escenari del Callao City Lights, encara que aquest no és el seu primer concurs: recentment va quedar en tercer lloc en la final del programa de Telemadrid, El Millor, que buscava al millor humorista de la televisió de Madrid.

Leticia López: periodista tot terreny des de Jaen, amb talent innat per a captar altres veus

Leticia López Aguilar va nàixer a Jaen, però la seua inquietud i vocació per la informació i l'entreteniment li han portat a conéixer molts racons del mapa. Llicenciada en Periodisme per la Universitat Complutense de Madrid, va compaginar els seus estudis universitaris amb la seua formació com a becària en el programa La Llanterna de Cadena Cope. Més tard, va continuar la seua trajectòria a través de diverses estades professionals a l'estranger, passant per Praga i la corresponsalia de l'Agència Efe a Brussel·les.

Assegura que li encanta la televisió, on ha tingut l'oportunitat de treballar com a reportera eventual per al programa Andalusia Directe, de Canal Sud, o formar part de l'equip audiovisual de la Direcció de Comunicació de la Junta de Castella i Lleó.

Això d'imitar li ve de família. Recorda que, des de xicoteta, és capaç de captar altres veus de manera natural, tal com ho feien sempre a casa altres membres afins. Farta de la monotonia informativa, va utilitzar els seus dots com a imitadora, a més de la seua capacitat crítica i creativa, per a parodiar continguts d'actualitat i viralitzar-los, captant l'atenció de personalitats referents en el món de l'entreteniment a Espanya, amb els qui va arribar a treballar en diversos especials de Nit de Nadal i Nit de cap d'any (Telemadrid i TVE, respectivament) al costat de José Mota, Berta Collado o Quequé, entre altres.

Patri de la Font, Patrisaki: artista val·lisoletana i apassionada sense límits per a fer riure al públic

Patri de la Font, coneguda artísticament com Patrisaki, és una destacada monologuista originària de Valladolid, reconeguda pel seu carisma i alegria en l'escenari. Amb una carrera que s'estén per més d'una dècada, s'ha consolidat com una de les comediants de "estand up" més prominents a la regió de Castella i Lleó i a nivell nacional. La seua versatilitat l'ha portada a exercir rols de presentadora en gales i esdeveniments corporatius, així com de mestra de cerimònies en diverses ocasions.

Al llarg de la seua carrera, ha obtingut nombrosos premis i reconeixements en certàmens de comèdia, la qual cosa reflecteix la seua especial destresa en l'art de fer riure al públic. Com a guionista de la seua pròpia vida i carrera, Patrisaki porta una vida a l'estil tradicional, està casada i és mare de dues bessones. La seua base es troba a Valladolid, però la seua ment sembla habitar en molts llocs alhora. A més del seu treball en l'escenari, ha realitzat aparicions en televisió i es destaca per incorporar en els seus monòlegs temes quotidians i humor blanc i fresc.

La seua passió per la música i la imitació també enriqueix les seues actuacions. Va iniciar les seues imitacions a una primerenca edat al costat del seu germà, imitant a coneguts duos humorístics com a Dimarts i Tretze o Cruz i Raya. Ha desenvolupat habilitats per a imitar a diversos personatges, com Shakira, Tamara Falcó i Rosalía, ampliant així el seu repertori i sorprenent la seua audiència en cada presentació. A més, té projectes futurs en ment per a l'any 2024, la qual cosa assegura que la seua energia creativa i el seu indestructible esperit continuen brindant entreteniment i riures al públic.

El primer certamen nacional que busca donar una oportunitat als millors imitadors amateurs

Inimitables de Palacios és el certamen que ajuda a descobrir al millor imitador amateur a nivell nacional al nostre país i, en aquesta edició, compta amb Leo Harlem com a padrí.

Per al desenvolupament i disseny del concurs, així com la seua visibilitat en mitjans, Grup Palacios ha comptat amb l'ajuda de Mediaplus Equmedia, l'agència de mitjans independent líder a Espanya, que s'ha encarregat de gestionar l'acció del concurs i la campanya en la qual s'ha animat tant a la participació dels nous talents com a la votació del públic en tots els canals de Comedy Central (Televisió i Xarxes Socials). També ha format part del Jurat encarregat de puntuar als vídeos finalistes.

Pujar