elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Els Concerts de Vivers clausuren l’edició 2022 amb més de 50.000 assistents

Els Concerts de Vivers clausuren l’edició 2022 amb més de 50.000 assistents
  • L’esdeveniment millora les xifres d’assistència d’abans de la pandèmia i continua exercint de referent musical en la ciutat de València

  • Un total de 18 actuacions musicals han tingut lloc entre l’1 i el 24 de juliol, marcades per la varietat d’estils i la presència de bandes internacionals

MÉS FOTOS
Els Concerts de Vivers clausuren l’edició 2022 amb més de 50.000 assistents - (foto 2)
Els Concerts de Vivers clausuren l’edició 2022 amb més de 50.000 assistents - (foto 3)
Els Concerts de Vivers clausuren l’edició 2022 amb més de 50.000 assistents - (foto 4)
Els Concerts de Vivers clausuren l’edició 2022 amb més de 50.000 assistents - (foto 5)
Els Concerts de Vivers clausuren l’edició 2022 amb més de 50.000 assistents - (foto 6)

Els Concerts de Vivers van celebrar en la nit d’ahir diumenge el concert de clausura de l’edició 2022. La formació britànica Simple Minds va posar punt final a una programació que ha millorat les xifres d’assistència d’abans de la pandèmia. Un total de 52.100 persones han assistit als 18 concerts que han tingut lloc entre l’1 i el 24 de juliol.

El concert de Simple Minds va arribar a València amb totes les entrades venudes des de fa ja mesos, una tendència que s’ha repetit amb altres actuacions del cicle com ara Leiva, la banda valenciana Zoo o Rigoberta Bandini, qui va exhaurir les entrades dels dos dies que hi va actuar. Altres artistes, com el porto-riqueny Residente, Antònia Font o Vanesa Martín, van vendre 4.000 entrades, aproximadament, mentre que la resta d’actuacions es va mantindre en una mitjana de vendes entre 1.800 i 3.500 localitats.

Amb tot, els Concerts de Vivers han millorat les xifres de 2019 (40.000) i d'exercicis anteriors (35.000 en 2017 i 47.000 en 2018) en una edició marcada, un any més, per l’àmplia varietat d’estils musicals i la presència de bandes internacionals com ara Cat Power, Residente, Steve Vai, Julian Marley, Crystal Fighters o Simple Minds, que enguany han tornat a estar de gira. Així mateix, els Concerts de Vivers han comptat amb una elevada presència de dones artistes amb caps de cartell com Vanesa Martín, Cat Power, Rigoberta Bandini o India Martínez. També cal destacar formacions del panorama estatal com ara Leiva, La Oreja de Van Gogh, Stay Homas, Antònia Font, León Benavente o Los Planetas.

Com en anys anteriors, el preu de venda de les entrades ha sigut inferior al d’altres ciutats espanyoles amb els mateixos artistes i s’ha comptat també amb una alta presència de grups valencians com Zoo, Los de Marras, Sandra Monfort, The Dance Crashers, Mr Sanchez, El Tío la Careta, Tenda, Lisasinson i Maluks. En total, més de trenta artistes han passat pels Jardins de Vivers a presentar els nous seus treballs discogràfics o els nous directes. L’entorn verd del recinte, les comoditats d’accés i els serveis de restauració que han oferit els organitzadors han fet d’aquest esdeveniment musical un dels grans dinamitzadors culturals de la ciutat durant el mes de juliol.

Els Concerts de Vivers formen part de les activitats de la Gran Fira de València que cada any organitza la regidoria de Cultura Festiva de l’Ajuntament de València.

Pujar