elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Comunitat Valenciana viurà la Nit de Sant Joan amb les seues platges buides

La Comunitat Valenciana viurà la Nit de Sant Joan amb les seues platges buides
  • Recorrem la costa valenciana per a veure quines decisions han pres els diferents ajuntaments per a limitar la festa en la nit més llarga de l'any

MÉS FOTOS
La Comunitat Valenciana viurà la Nit de Sant Joan amb les seues platges buides - (foto 2)
La Comunitat Valenciana viurà la Nit de Sant Joan amb les seues platges buides - (foto 3)
La Comunitat Valenciana viurà la Nit de Sant Joan amb les seues platges buides - (foto 4)
La Comunitat Valenciana viurà la Nit de Sant Joan amb les seues platges buides - (foto 5)

Des de municipis alacantins, passant per València i acabant a Castelló. La costa mediterrània valenciana no veurà cremar el foc en les tradicionals fogueres de Sant Joan. La pandèmia del COVID-19 ha fet que els ajuntaments prenguen com a mesura preventiva i de seguretat no celebrar aquesta festivitat. El que es busca és evitar aglomeracions en l'arena durant aquesta celebració que congrega a milers de persones.

A la ciutat d'Alacant, un dels municipis on tenen major importància aquesta festa l'ajuntament organitza un ampli dispositiu policial per a evitar l'accés a les seues cinc platges. “S'ha pres aquesta decisió des de la responsabilitat per a evitar que en aquests moments de desescalada de la pandèmia s'incomplisquen les mesures se seguretat i sanitàries del Govern, celebrant una trobada que podria comportar un risc de nous contagis”, anunciava el regidor de Seguretat, José Ramón González.

Així mateix, la ciutat de València tampoc durà a terme aquesta celebració a les seues platges. Els vicealcaldes, Sandra Gómez i Sergi Campillo han declarat que es treballa en un dispositiu de control per a evitar que les persones puguen entrar al litoral de la ciutat. I, a la ciutat de Castelló també queden suspeses les celebracions d'aquest dia.

No sols en les capitals de províncies s'ha prohibit la celebració, sinó que en pràcticament tota la Comunitat Valenciana ningú podrà encendre una foguera a la platja.

Altres localitats també es queden sense festa

En Sangunt a partir de les 20h es procedirà al desallotjament de les platges i al tancament d'aquesta. “Era la decisió més responsable per a la salut de tots i totes”, explicava l'alcalde, Daría Moreno.

Així mateix, a Cullera s'ha prohibit la celebració i, pare això, hi haurà un estricte control de seguretat per a impedir que algú encenga alguna foguera o accedisca a la platja. Cullera és una de les ciutats costaneres que més gent concentra en nits com aquestes, per això, l'alcalde, Jordi Mayor ha insistit que “seria impossible complir les normes de distanciament social”.

També, a Sueca la Junta de Govern ha decretat el tancament de les platges des de les 6 de la vesprada a les 6 del matí del 24 de juny. Des del consistori han volgut demanar “comprensió i col·laboració en les mesures que es prendran en benefici de tots i totes”.

En la costa blanca, concretament a Dénia, s'ha prohibit l'accés a les platges durant aquesta nit. “Davant la impossibilitat d'evitar pràctiques vinculades a la festa que impliquen l'incompliment de les normes sanitàries de la nova normalitat, l'ajuntament ha decidit decretar la prohibició de l'accés i ús a les platges”, han comunicat des d'una nota de premsa.

I, a Elx també queda desautoritzada la celebració. L'alcalde, Carlos González, ha fet una crida als més joves perquè no acudisquen a les platges aqueixa nit amb la finalitat d'evitar la propagació del Coronavirus.

De moment, temor al contagi ha suposat la suspensió tant de les festes nacionals com populars. La nit de Sant Joan, que dona la benvinguda a l'estiu, no ha quedat al marge de les regles. La nit 23 de juny els efectius policials vetlaran per la seguretat de la població. I, només caldrà esperar al pròxim any per a poder celebrar l'entrada en la temporada d'estiu al costat de la mar.

Pujar