7 de juliol de 2020 7/7/20

La Comunitat Valenciana sol·licita passar a la Fase 2

La Comunitat Valenciana sol·licita passar a la Fase 2 - (foto 1)
  • En aquesta fase es poden utilitzar les platges i s'eliminen les franges horàries, recorda la consellera de Sanitat

La Comunitat Valenciana ha sol·licitat al ministeri de Sanitat que tot el territori passe a la fase 2. Així ho ha confirmat la consellera de Sanitat, Ana Barceló, en roda de premsa que s'està produint en aquests moments per a donar compte de l'evolució del virus.

En aquesta fase es poden utilitzar les platges i s'eliminen les franges horàries, recorda la consellera de Sanitat. Sobre el tema de la mobilitat interprovincial per a segones residències, Barceló valora que encara no es vaja a permetre això en la segona fase.

La consellera ha confirmat, a més, que els habitants del Racó d'Ademuz passaran a estar des de ja en Fase 2 i podran traslladar-se i tindre mobilitat amb la província de Terol: “El Ministre de Sanitat m'ha comunicat que aquest enclavament podrà viatjar a Terol per a poder a cap les compres. Al llarg de la vesprada o del dimecres es publicarà l'ordre”, ha detallat Barceló, qui recorda que aquesta zona té una densitat molt baixa de població i requereix en moltes ocasions traslladar-se a altres províncies per a realitzar tràmits i compres.

Dades positives

En aquesta roda de premsa la consellera ha avançat, a més, que per primera vegada en la Comunitat Valenciana hi ha més altes que casos positius (confirmats per PCR): 11.178 curats enfront de 11.112 casos acumulats des que va esclatar la pandèmia. Barceló ha volgut posar en valor les bones xifres de l'evolució de la pandèmia com que des de principis de maig s'han incrementat les altes en un 60% i l'ocupació hospitalària s'ha reduït en un 67%: “8 de cada deu casos de coronavirus ja no estan actius”, ha asseverat la màxima responsable de Sanitat.

Destaca també que per sisé dia consecutiu no s'han produït morts a la província de Castelló encara que en les últimes hores han mort 4 persones (3 a Alacant i una a València). A més, una d'aquestes persones mortes per coronavirus pertanyia a una residència de majors. En les últimes hores s'han confirmat 32 nous casos: 22 a València, 2 a Alacant i 8 a Castelló.

Especial Coronavirus a Castelló, Valencia y Alacant

Especial Coronavirus a Castelló, Valencia y AlacantEntrar en el especial
Pujar