elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano
EXPIREN L'1 DE FEBRER

La Comunitat Valenciana prorrogarà les restriccions davant del descontrol de contagis per òmicron

Arxiu
Arxiu
  • Puig reuneix la Interdepartamental aquesta setmana per acordar les mesures a partir del febrer: “Cal ser prudents”

Aquest dilluns el còvid va polvoritzar tots els rècords de contagis a la Comunitat Valenciana fins a la data. Si les darreres setmanes hem estat parlant, tristament, de rècord de contagis, dia rere dia, el d'aquest dilluns és, sens dubte, el més gran i més trist dels rècords: 57.607 nous casos de coronavirus des de divendres. A més, van augmentar en gairebé 200 les persones ingressades a hospitals valencians des de divendres i es van notificar una quinzena de morts.

De fet, ens trobem en situació de risc extrem, amb una incidència acumulada de 3.576 contagiats de Covid-19 per cada 100.000 habitants, segons l'última actualització de dades del Ministeri de Sanitat.

Amb aquest panorama i amb la Comunitat Valenciana a punt de superar la barrera del milió de casos des que va començar la pandèmia, Sanitat no es planteja relaxar les restriccions com és l'exigència del passaport covid, l'ús de mascareta i la limitació de taules a l'hostaleria a deu persones.

Així ho acaba d'anunciar el president de la Generalitat, Ximo Puig, que ha confirmat que aquesta setmana es reunirà la Mesa Interdepartamental que pren les decisions pel que fa al coronavirus a la Comunitat Valenciana: “La posició inicial és mantenir les restriccions com estan en aquests moments, és una visió de prudència tenint en compte que la pandèmia continua entre nosaltres”.

Sobre això, Puig ha dit que la pandèmia s'està estabilitzant, també a hospitalitzacions i UCI, i ha recordat que l'any passat en aquestes mateixes dates teníem dotze vegades menys contagis però gairebé el triple d'hospitalitzacions: “Hem de ser prudents encara que seran els informes de Salut Pública els que determinen la posició final”.

La idea seria demanar, per tant, al Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana que prorrogue les mesures. El president de la Generalitat insisteix que el certificat covid ajuda a generar més seguretat als espais tancats, a mantenir la tensió pel que fa a la prudència i ha animat també la vacunació.

Sobre l'esclat de casos de coronavirus a la Comunitat Valenciana que es va produir aquest dilluns i que els va avançar elperiodic.com, Puig defensa que a la regió hi ha hagut menys afecció del cóvid ​​“tot i que mai no es pot parlar de triomfalismes” perquè és “un cop duríssim”.

Per cert, pel que fa a escurçar les quarantenes, no ho veu viable de moment, “cal ser molt prudents” encara que sí que és partidari d'estudiar-ho a mitjà termini segons l'evolució de la pandèmia.

Pujar