elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Comunitat Valenciana fica la quinta marxa i eleva el ritme d'ocupació hotelera a l'abril

La Comunitat Valenciana fica la quinta marxa i eleva el ritme d'ocupació hotelera a l'abril
  • Les previsions per a l'inici del mes de maig són positives, situant-se ja en la majoria de les zones per damunt del 70%

La segona quinzena d'abril "fica la quinta marxa" i eleva el ritme d'ocupació dels destins de la Comunitat Valenciana
La segona quinzena d'abril provoca un canvi de ritme en les xifres d'ocupació i millora els primers dies del mes entre 3 a 8 punts percentuals. Encara que els primers dies d'abril van ser una mica tortuosos amb el presagi del mal temps, les mitjanes mensuals aconseguixen remuntar fregant, i fins i tot, mantenint les dades de 2023 en la majoria de les zones analitzades.

Benidorm despunta agafant corredissa sumant 7,9 punts al seu caseller respecte als primers quinze dies del mes. Aconseguix així 83,3% d'ocupació quinzenal destacant la presència del mercat britànic que creix a un 46,2% donant major rang de representativitat al turista internacional que aconseguixen un volum del 60% sobre el total.

La ciutat de València se suma a este comportament en el qual el turisme internacional presa la davantera amb un 66,6% de representació, sent els mercats italià (10,1%) i britànic (9,2%) els que capitanegen el llistat d'orígens. Cal destacar l'ocupació dels hotels de 4 estreles que anoten un 94,6% i que sens dubte espenten l'ocupació quinzenal del destí que aconseguix un 91,7%.

La zona de la Costa Blanca i la província de Castelló incrementen també els nivells d'ocupació hotelera respecte a la primera quinzena d'abril, però ho fan a un ritme més moderat. Igualment registren bones dades amb un 77% i 63,6% respectivament. La Costa Blanca també manifesta una major presència de turistes internacionals amb un 54%, mentres que la província de Castelló, per contra, manté com a líder al mercat nacional amb un 73,8% de la quota total.

Les previsions per a l'inici del mes de maig són positives, situant-se ja en la majoria de les zones per damunt del 70%. Gràcies en gran part al pont de maig que actualment gaudixen els residents de la Comunitat de Madrid i que ha disparat estos dies les ocupacions de destins de Benidorm i València per damunt del 85% durant estos dies (de l'1 al 5 de maig).

BENIDORM

El destí Benidorm pren ritme sumant 7,9 punts percentuals a l'anterior quinzena, la qual cosa li permet anotar un 83,3%. Este últim període millora la mitjana del mes que se situa en un 79,2% quedant-se lleugerament per davall de l'anotat l'any 2023 (81,9%). (consulte l'evolució setmanal de l'ocupació hotelera en el gràfic de barres de l'informe).

Els turistes britànics s'imposen sobre el mercat domèstic i anoten un 46,2% enfront del 39,7% del turista espanyol. D'esta manera el turista d'origen internacional inclina la balança amb una representativitat del 60,3%.  Molt lluny de la quota britànica, es troba el mercat irlandés amb un 3,5%, belga 2,9% i neerlandés amb un 2,7%.  La resta de mercats emissors no superen l'1% de representativitat en cap cas.

Les reserves confirmades en els sistemes de gestió dels hotels per als primers dies de maig, ja freguen el 80%, reforçant-se estes bones dades gràcies al pont de maig que gaudixen la Comunitat de Madrid que eleven les xifres en estos dies al 85% (de l'1 al 5 de maig).

COSTA BLANCA

La zona de la Costa Blanca (sense incloure Benidorm) millora les dades de la primera quinzena del mes amb un 77% d'ocupació, la qual cosa li permet tancar abril amb un 75,7% a tan sols 1,2 punts percentuals del mateix període de l'any anterior.  Destacant el destí de Calp amb un 76,4% d'ocupació mensual, amb la qual supera les dades mitjanes de la zona turística. (consulte l'evolució setmanal de l'ocupació hotelera en el gràfic de barres de l'informe).

El mercat domèstic es posiciona com el més voluminós amb un 46,1%, deixant un 53,9% als turistes d'origen internacional. D'este últim encapçalen la taula el mercat britànic amb un 12%, el belga 6,9%, noruec el 5,5% i el francés amb un 5,1%. En les següents posicions, amb representativitats entre el 3,5% i 2% se situa el neerlandés, alemany, irlandés, polonés i sueca.

L'inici de maig es preveu optimista perquè ja compta amb un 74,4% de reserves confirmades, 5,3 punts per damunt del que s'esperava l'any 2023 en les mateixes dates.

PROVÍNCIA DE VALÈNCIA

Del 16 al 30 d'abril, la província de València anota una ocupació del 87,3%, elevant en 6,8 punts percentuals els registres dels primers quinze dies del mes. El balanç entre totes dues quinzenes dona com a resultat un 83,7% de mitjana mensual quedant-se a 1,7 punts del mateix període de l'any anterior.(consulte l'evolució setmanal de l'ocupació hotelera en el gràfic de barres de l'informe).

El turisme domèstic i l'internacional es troba perfectament equilibrats amb un 50% de quota total en els dos casos. Segmentant este últim, el qual es caracteritza per presentar una gran varietat d'orígens, es troben, amb major representació sobre el total, el mercat italià (6,8%), alemany (6%) i britànic (5,3%). En les següents posicions sobre el 3% de representativitat se situen el neerlandés i francés.

Les reserves confirmades en els programes de gestió hotelera de cara a a l'inici de maig estan al 79,7% en tota la província, sent un comportament similar al de l'any 2023.

València ciutat que anota en l'última quinzena d'abril un 91,7%,
amb una major varietat d'orígens que a la província situant-se el mercat italià (10,1%) i britànic (9,2%) al capdavant, ja compta amb un volum de reserves per als primers dies de maig del 84%

PROVÍNCIA DE CASTELLÓ

Del 16 al 30 d'abril, la província de Castelló se situa en un 63,6% d'ocupació mitjana, la qual cosa suposa un creixement de 4,5 punts percentuals respecte a la quinzena anterior i tanca el mes amb un 61,4%. (consulte l'evolució setmanal de l'ocupació hotelera en el gràfic de barres de l'informe).

El turista nacional continua fidel a la província i en està ocasió se situa en un 73.8%. El 26.2% restant pertany al turisme internacional, encapçalat pel mercat francés amb un 8,3%, seguit per l'alemany amb un 2,6%, l'italià (2,2%) i el britànic (2,1%) Després d'estos, amb entre un 2% i 1% de representativitat, trobem als mercats coreà, romanés, belga, portugués i neerlandés.

Pujar