elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Comunitat Valenciana reclama l'IVA reduït per al sector de la imatge personal

La Comunitat Valenciana reclama l'IVA reduït per al sector de la imatge personal
  • Perruqueries, barberies i centres d'estètica han tornat a eixir al carrer per a visibilitzar la seua dramàtica situació econòmica amb pèrdues de facturació del 36,7% i la urgència de tributar al 10%

MÉS FOTOS
La Comunitat Valenciana reclama l'IVA reduït per al sector de la imatge personal - (foto 2)
La Comunitat Valenciana reclama l'IVA reduït per al sector de la imatge personal - (foto 3)
La Comunitat Valenciana reclama l'IVA reduït per al sector de la imatge personal - (foto 4)
La Comunitat Valenciana reclama l'IVA reduït per al sector de la imatge personal - (foto 5)
La Comunitat Valenciana reclama l'IVA reduït per al sector de la imatge personal - (foto 6)

Els professionals valencians del sector de la imatge personal s'han manifestat aquest matí en la plaça de l'Ajuntament de València per a denunciar la greu situació econòmica que travessen i defensar la necessària i promesa rebaixa de l'IVA per a aquest sector, com a servei essencial, al 10%. Tot això, s'ha produït en la IV Jornada de Lucha Nacional organitzada a nivell nacional per la plataforma Creer en Nosotros, juntament amb la Alianza por la Bajada del IVA a las Peluquerías y Estética i el Gremio de Peluquería y Belleza de Valencia.

Perruqueries, barberies i centres d'estètica reclamen que la rebaixa fiscal ha d'aprovar-se en la pròxima votació en el Congrés dels Diputats per a evitar el tancament de desenes de milers de salons de perruqueria i estètica en els pròxims mesos en tota Espanya, més de 1.000 en la Comunitat Valenciana.

Perruquers i esteticistes han tirat al sòl i trencat pintes, tisores i altres utensilis per a mostrar la seua indignació i com a representació visual de la dramàtica situació que travessen els seus negocis amb una caiguda de facturació del 36'7% en la Comunitat Valenciana durant el primer trimestre de l'any (quasi 37 milions d'euros). A més, han lamentat que tenen poques expectatives de millora en els pròxims mesos que són crucials per la paralització de molts esdeveniments socials com a noces, batejos i comunions.

Les mobilitzacions i protestes de les perruqueries i salons d'estètica per a reclamar la baixada de l'IVA a Espanya van arrancar a València el 10 d'agost de 2020. Des de llavors, el sector ha realitzat més de 20 protestes i concentracions en diversos punts de la geografia valenciana durant els últims 7 mesos, i al llarg d'aquest matí han tingut lloc també Alacant, Oriola, Torrevella, Elx i Alcoi.

Pujar