elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Comunitat Valenciana acaba una tardor més càlida del normal

La Comunitat Valenciana acaba una tardor més càlida del normal
  • L'Aemet preveu que el 2021 tanque com un any molt calorós encara que no tant com en exercicis anteriors

En uns dies s'acaba la tardor i arrenca l'hivern i per això l'Agència Estatal de Meteorologia ha facilitat el balanç de la tardor a la Comunitat Valenciana. Han estat uns mesos càlids encara que pel que fa a pluges, la tònica ha estat la normalitat.

En concret, la temperatura mitjana ha estat 16.4 ºC, que és 0.2 ºC més alta que la de la mitjana normal (16.2 ºC) i la precipitació acumulada ha estat 175.8 l/m2, que és un 6% inferior que la de la mitjana climàtica del període 1981-2010 (187.3 l/m2).

Pel que fa al genèric de l'any, el primer avanç climàtic de l'any 2021 indica que resultarà amb una probabilitat alta molt càlid i pluviomètricament normal a la Comunitat Valenciana.

Segons dades d'Aemet, la temperatura mitjana del 2021 serà probablement 0.4 ºC superior a la de la mitjana climàtica normal: “Malgrat el caràcter molt càlid, el 2021 serà el menys càlid des del 2013 i, en la sèrie de temperatura mitjana anual des del 1950, el divuitè”.

La precipitació acumulada el 2021 fins al 16 de desembre és 516.3 l/m2, que és un 1% superior que la de la mitjana climàtica del període 1981-2010 (510.7 l/m2).

El temps que ha marcat la Comunitat Valenciana aquest any

Els fenòmens més significatius de l'any van ser les nevades provocades per la borrasca Filomena i la posterior onada de fred que va afectar les zones que van romandre durant dies amb el terra cobert de neu la segona setmana del mes de gener, i l'onada de calor que es va produir els dies 12 al 15 d'agost, amb rècord de temperatura màxima a molts observatoris.

Va haver-hi diversos episodis de pluges torrencials, però en general de menor escala i durada que anys anteriors. Els més significatius es van produir entre el 29 d'agost i l'1 de setembre, i van afectar Benicàssim, el litoral del Camp de Morvedre, Vinaròs i el nord de la província de València.

Pujar