elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Comunitat no sol·licitarà passar a la fase 2 després d'un augment dels contagis en els últims dies

La Comunitat no sol·licitarà passar a la fase 2 després d'un augment dels contagis en els últims dies
  • La consellera de Sanitat reconeix que les dades epidemiològiques són bons però hi ha hagut un creixement en l'índex de reproducció

La Comunitat Valenciana no sol·licitarà passar a la fase 2 després d'un augment dels contagis en els últims dies. Així ho ha confirmat la consellera de Sanitat, Ana Barceló, en la roda de premsa aquest dimarts en la qual ha explicat que en les últimes hores s'han registrat sis morts, 16 positius i 215 altes en aquesta regió. La consellera ha detallat que la decisió ha sigut pròpia de la Generalitat i li l'han traslladada aquesta vesprada del dimarts al ministeri de Sanitat.

Ana Barceló ha explicat que darrere d'aquesta decisió de no sol·licitar el passe a la fase 2 per “prudència” i perquè s'ha registrat un augment de casos en les últimes hores: “L'índex de reproducció ha crescut del 0,66% al 0,85% pel que el sentit de la prudència ens ha de guiar”.

En aquest sentit, la consellera ha detallat que encara que no hi ha cap brot, és convenient esperar i hauran àrees de salut que, en el millor dels casos, hauran estat tres setmanes en la fase 1 si finalment se sol·licita passar a fase 2 per a l'1 de juny: “Cal esperar que passe aquesta setmana”, ha conclòs la consellera Barceló.

Sanitat esperava tindre dades millors hui dia

La consellera ha reconegut que es va desconfiar en les dades quan el dissabte va anunciar que sol·licitaria passar a la següent fase per a les àrees que havien començat abans el desconfinament: “Pensava que l'evolució podria ser més bona”.

Preguntada pels periodistes per si hi haurà un greuge comparatiu per a aquelles àrees de salut que podrien passar a la següent fase dilluns que ve, la consellera incideix en la idea que la prudència ha d'estar per davant de tot: “A partir d'ara avançarem al mateix ritme perquè així les mesures que es vagen aplicant seran iguals per a tots”.

A més, la consellera ha ressaltat que la mobilitat permesa ara dins d'una província és un factor positiu a tindre en compte: “Hem guanyat per la mobilitat, perquè pot ser provincial”. En qualsevol cas, Barceló descarta que fóra un error haver demanat en un primer moment el desconfinament per fases.

Pujar