elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Comunitat estudiarà implantar el certificat covid en l'oci nocturn quan finalitze la vacunació

La Comunitat estudiarà implantar el certificat covid en l'oci nocturn quan finalitze la vacunació
  • Ximo Puig considera que aplicar-lo ara “seria discriminatori”

Malgrat que la implantació del certificat covid en l'oci nocturn compta amb el suport de les administracions i, sobretot, de les empreses del sector, la seua posada en marxa sembla que es demorarà alguna cosa més.

Segons ha anunciat el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, “és una idea interessant per a estudiar, sobretot en el moment en què hi haja garantia de vacunació per a tots”, sinó “seria discriminatori”. Cal assenyalar que el màxim responsable valencià ha afirmat aquest matí que la Comunitat arribarà a la tercera setmana d'agost amb el 70% de la població amb la pauta completa de la vacuna contra el covid.

Així doncs, el cap del Consell ha recordat que “encara no hem pogut oferir a tots vacunar-se” pel que fins que el govern valencià no haja donat a tots els valencians la possibilitat d'inocular-se contra el covid no es plantejaran el certificat covid per a l'oci nocturn i espectacles perquè “no volem generar greuge”.

Per tant, “quan acabe el procés de vacunació estudiarem com s'incentiva clarament que totes les persones es vacunen i ajudar al sector de l'oci, la cultura i els espectacles perquè tinguen la màxima dimensió de la seua activitat”.

Aquest certificat és un document estandarditzat que es pot portar sempre damunt, en el mòbil, i presentar-lo a l'entrada dels locals, espectacles, festivals  i qualsevol indústria afí, i a més es pot comprovar fàcilment pels Serveis d'admissió, la coincidència de les dades amb el DNI.

Pujar