24 de novembre de 2020 24/11/20

Compromís votarà ‘sí’ a la investidura de Sánchez: aquestes són les seues condicions

Compromís votarà ‘sí’ a la investidura de Sánchez: aquestes són les seues condicions - (foto 1)
  • La reforma del finançament i l'ampliació del port de València, peces clau de les negociacions

Joan Baldoví, únic diputat de Compromís en el Congrés dels Diputats, finalment donarà el seu vot positiu al candidat socialista a la presidència del govern, Pedro Sánchez. Ho fa després que totes dues formacions hagen arribat a un acord en el qual es comprometen a abordar una de les exigències ineludibles de la formació valenciana: el finançament autonòmic.

“Hem arribat a un acord amb el PSOE pel qual votarem a favor de la investidura de Pedro Sánchez, a canvi de polítiques que faran millor la vida dels valencians i les valencianes” celebra Baldoví a través del seu compte de Twitter.

I és que tots dos partits han signat un document amb el qual el futur govern del PSOE i Unides Podem es compromet, entre altres coses, a assumir el deute del Consorci València 2007 i a proposar una reforma del Sistema de Finançament Autonòmic en els seus primers huit mesos de treball.

A més, amb aquest acord els socialista es comprometen també a ampliar el port de València, millorar la seguretat en les conques mediterrànies, apostar per les energies renovables i impulsar estructures hídriques en l'Albufera i Alacant

Pujar