30 de novembre de 2020 30/11/20

Compromís preguntarà el 25 d'abril a Montoro pel maltractament als valencians en els PGE

Compromís preguntarà el 25 d'abril a Montoro pel maltractament als valencians en els PGE - (foto 1)

    Compromís realitzarà el proper 25 d'abril una pregunta oral al titular del Ministeri d'Hisenda, Cristóbal Montoro, perquè explique si pensa el Govern disculpar-se pel seu reiterat maltractament cap al País Valencià i si rectificarà els Pressupostos Generals de l'Estat de 2017 per a aquesta comunitat.

    El senador territorial de Compromís Carles Mulet, que formularà la pregunta, ha recordat que "la inversió de l'Estat ha caigut un 33 per cent en l'autonomia", el que ens situa a la cua més encara pel que fa al finançament per habitant. "Un valencià és hui dia un ciutadà més pobre gràcies al Govern del PP, que ens dedicarà 589 milions d'euros quan poblacionalment ens correspondria un mínim del 11%", ha assenyalat. Compromís presentarà centenars d'esmenes als comptes per tractar d'incloure modificacions que aporten una mica de justícia i equitat distributiva en els comptes de l'Estat per 2017 que, any a rere any, maltracten i augmenten l'escletxa entre la nostra autonomia i les altres.

    Des de Compromís, el senador territorial designat per les Corts reitera que "la nostra autonomia és de les més pobres i s'empobreix per aportar a altres més riques, cosa inaudita, igual que el maltractament reiterat cap a la ciutat de València, la tercera de l'Estat, a la qual es menysprea amb el transport metropolità, les seues infraestructures culturals, el deute del Consorci València 2007, ferroviàries (Rodalies, túnel passant, reordenació ferroviària pendent ...) o amb el poc entusiasme cap al Corredor Mediterrani, que suposa de fet un boicot cap nostre futur, la recuperació econòmica i exportacions", conclou Mulet.

    La situació que viu el País Valencià "és de clar espoli fiscal i d'una situació quasi-colonial i de pèrdua de drets, no sabem exactament a causa de quina estratègia o ideologia, com si forem ciutadans de segona o no meresquerem el mateix tracte que les altres autonomies", han denunciat.

    Pujar